Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 11:17 2 338 2

Звезди, отказали ролята на Джеймс Бонд

  • джеймс бонд-
  • агент 007-
  • роля-
  • отказ-
  • актьори

Ето някои звезди, отказали ролята на легендарния Агент 007

Звезди, отказали ролята на Джеймс Бонд - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Докато дебатът за това кой актьор ще поеме ролята след оттеглянето на Даниел Крейг продължава, ирландският актьор Лиъм Нийсън предизвика вълнение, след като разкри, че е отказал ролята.

В разговор с „Rolling Stone” 70-годишният Нийсън споделя, че през 90-те години на миналия век е бил поканен да изиграе 007, предава БГНЕС.

"Познавам семейство Броколи. Гледаха куп актьори", казва Нийсън за продуцентското семейство, което стои зад шпионския франчайз. "Беше излязъл "Списъкът на Шиндлер" и Барбара [Броколи] ми се обади няколко пъти, за да ме попита дали се интересувам, и аз казах: "Да, бих се интересувал".

Но не лошият екранен тест е причината Нийсън да откаже ролята, а по-скоро покойната му съпруга, актрисата Наташа Ричардсън, която взема решението вместо него.

"Моята прекрасна съпруга, Бог да даде мир на душата ѝ, ми каза тогава: "Лиъм, искам да ти кажа нещо: ако играеш Джеймс Бонд, няма да се оженим". Тя ми постави ултиматум като на Джеймс Бонд и го каза сериозно!"

Ето някои други звезди, отказали ролята на легендарния разузнавач:

Ричард Бъртън

Уелският актьор отдавна е в списъка на създателя на Бонд Иън Флеминг с кандидати за ролята на 007.

Когато през 1953 г. се появява възможността романът му "Казино Роял" да бъде филмиран, Флеминг, според "Evening Standard", пише на свой приятел, че според него Бъртън "ще бъде най-добрият Бонд".

По-късно правнукът на Бъртън Гай Мастерсън ще сподели, че седемкратно номинираният за "Оскар" Бъртън не се е впечатлил от героя, след като вече е пресъздал на екрана величия като Александър в "Александър Велики" от 1956 г. и Джими Портър в "Обърни се с гняв назад" от 1959 г.

"Тогава, през 1959 г., Бонд беше нова концепция", казва Мастърсън. "Никой не е имал представа, че ще стане толкова известен, колкото стана. Чичо ми ми е казвал, че си е мислел, че това ще бъде просто още един филм."

Кари Грант

Ако някоя филмова звезда от 50-те и 60-те години на ХХ в. е олицетворявала хладната вежливост, която Бонд пресъздава, то това е бил Кари Грант.

Американският актьор от британски произход се е прочул с множество касови хитове по онова време и според книгата "Някакъв герой: забележителната история на филмите за Джеймс Бонд" е бил голям фен на книгите на Флеминг.

Освен това е бил шафер на сватбата на Алберт "Кюби" Броколи през 1959 г., човекът, който ще продуцира 16 филма за Бонд.

По времето, когато Бонд се появява на големия екран, Грант е на петдесет години и отказва да участва във филма.

Сър Майкъл Кейн

През 1967 г., след като завършва пет филма за Бонд, сър Шон Конъри се отказва от франчайза (въпреки че се завръща през 1971 г.).

В търсене на нов агент 007 вниманието се насочва към сър Майкъл Кейн. Британският актьор вече е направил име в "Зулу" от 1964 г., в ролята на Хари Палмър в "Досието Ипкрест" от 1965 г. и в ролята на Алфи в едноименния филм от 1966 г.

Кейн обаче имал други идеи и според "Дейли Експрес" смятал, че е твърде "обикновен" за ролята на агент 007.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    2 1 Отговор
    Тоя дето се прави на софиянец и той е отказал 😄😄😄
  • 2 Макарон

    3 1 Отговор
    Шон Конъри, Пиърс Броснан и Даниел Крейг много добре пасват на ролята.

    Но филмът ще придобие съвсем различен вид ако участва актьорът Стоян Колев оО .