3 Март, 2023 10:05 3 590 10

Рецепта на деня: Хрупкави броколи с чесън и пармезан

  • броколи-
  • галета-
  • чесън-
  • пармезан-
  • какво да сготвя

Здравословно и вкусно ястие

Рецепта на деня: Хрупкави броколи с чесън и пармезан - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 4 ч.ч. броколи
  • 4 скилидки чесън
  • 1/4 ч.ч. пармезан
  • 1/4 ч.ч. галета
  • 4 с.л. зехтин
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Броколите се слагат в голяма купа и се поръсват със сол, черен пипер, зехтин, накълцан чесън, настърган пармезан и галета.

Разбъркват се много добре и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се около 25 минути в загрята фурна на 200 градуса, пише trafficnews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    8 4 Отговор
    В България броколи, авокадо, брюкселско зеле, аспержи и други подобни боклуци не вървят!

    Коментиран от #2

  • 2 ТИРбушон

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Bълкът":

    То и коняк и арманяк много много не вървят😆😆😆Гроздето е кисело колега....

    Като махна чесъна от цялото ястие си е всъщност прекрасно мезе!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Богаташ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТИРбушон":

    Глупастьй ! Пием си " Принц де Конде " , и окото ни не мига !
  • 4 Aлфа Bълкът

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТИРбушон":

    Колега, не е кисело колега, аз за разлика от теб съм ги имал в двора си. Броколите дават непрекъснато цвят, целогодишно. Не можах да ги изтрая дали ще оцелее при лека зима и го оскубах.
    И сигурно не знаеш, но това в чинията е цвят на пъпка преди да цъфне. Това е броколито, цвят!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Отивай

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Aлфа Bълкът":

    да преточиш зелето по-добре.
  • 6 Отивай

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Aлфа Bълкът":

    да преточиш зелето по-добре.

    Коментиран от #7

  • 7 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Отивай":

    Зелето вече не се претака. Може ако го съхраняваш на топло.
  • 8 лдйх

    4 0 Отговор
    Ако искате ястието да е с Бг продукти, заменете броколите с зелен боб.

    Коментиран от #9

  • 9 лдйх

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "лдйх":

    Поправям се- сЪС зелен боб.
  • 10 Хаха

    4 1 Отговор
    Дааа, баба и дядо навремето нагъваха само броколи , аспержи и авокадо , а сутрин бъркаха йогурт с чиа и киноа. Не познаваха туршийката и сланината. За кавърмичка само бяха чували. Затова и доживяха само до 110. Сегашните любители на тия екзотики щели да доживяват до 150 , ама надали.