Ресторантите и баровете са сред най-честите избори на място, когато искаме да се видим с приятели, да проведем бизнес среща, или да хапнем нещо. И макар повечето от нас да смятат, че това е забавен и приятен вариант за прекарване на време, всъщност трябва да сме нащрек. Може да си мислите, че рискът идва заради храната и вероятността от хранително отравяне, ако тя е стара или замърсена, но проблемът е в напитките, пише zdrave.to.
Ново проучване доказа, че ледът в кафенетата и заведенията за бързо хранене е истинска среда за размножаване на бактерии. Оказва се, че те са средно повече от водата в тоалетната чиния, което е следствие от по-рядкото почистване на машина за лед в сравнение с тоалетната.
Въпреки че никоя от пробите не представлява пряка заплаха за здравето, британските правителствени лаборатории, които тествали пробите, са съгласни, че има значителен риск.
Проучването също установило, че напитката, която всички поръчваме, съдържа най-много бактерии. Става въпрос за чаша вода или сода с резен лимон. Изследователите са тествали 76 резена лимон от 21 ресторанта и са открили, че 70 процента, или 53 резена, са замърсени с бактерии.
Въпреки че това не е най-изчерпателното изследване по темата, можете сами да се сетите, че резенът лимон, който получавате в чашата си, вече е предварително нарязан и че тези плодове се съхраняват в пластмасови контейнери при стайна температура, което е идеална среда за бактерии.
Изследването не разкрива ясно източника на тези бактерии, но установило, че те не могат да оцелеят и да се размножават в алкохолните напитки.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Полковник
17:15 13.03.2023
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Егати разбирачите!
18:12 13.03.2023
5 Соваж бейби
Коментиран от #6
19:50 13.03.2023
6 ИМПЕРИАЛИСТ
До коментар #5 от "Соваж бейби":
Вече взех да се притеснявам, че съм още жив....Нещо не е наред при мен ли, какво ли???Коментиран от #7
22:20 13.03.2023
7 Соваж бейби
До коментар #6 от "ИМПЕРИАЛИСТ":
Ако не сте гнуслив/а няма страшно горе главата!Хотели сол инклузив изобщо не препоръчвам най вече в България.Имаме навик от бабите че храната не се заносва днес е печно пиле ,утре с ориз ,ако не се изяде има трета рецпта ...нали,гастроинтерит и други неща в последствие ...Заведения с малко клиентела и ако славата на собственика не е хбава не влизай ,или такива с по евтина цена прави си сметка кава замразена храна ядеш на 4 цена не пясно ...Критика много,малко хубави ресторанти и барове те се знаят.С тези ниски заплати персонала и той чака нщо да щипне та така
Коментиран от #8
00:06 14.03.2023
8 никой
До коментар #7 от "Соваж бейби":
Ти ако мислиш че ол инклузива в чужбина е нещо по-различно ,много се заблуждаваш.Никъде,запомни го добре,дори и в петзвезден хотел от световна величина НЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯ ХРАНА.10:20 14.03.2023
9 БГ жител
Ще ви съкратят зивота от 300 г. на 80-90 !!!
11:09 14.03.2023
10 Кефи ме
13:06 14.03.2023
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.