Last news in Fakti

18 Март, 2023 15:15 2 921 8

Лиъм Нийсън влиза в ролята на известен герой на Реймънд Чандлър за филм №100 в кариерата си

  • лиъм нийсън-
  • марлоу-
  • филип марлоу-
  • реймънд чандлър-
  • премиера-
  • филм-
  • актьор

70-годишният актьор играе частния детектив Филип Марлоу в едноименната лента "Марлоу"

Лиъм Нийсън влиза в ролята на известен герой на Реймънд Чандлър за филм №100 в кариерата си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В сряда вечер Лиъм Нийсън се завърна на червения килим за стотен път по време на премиерата на новия си филм в Лондон.
70-годишният актьор се събра отново с режисьора Нийл Джордан за филма "Марлоу", който дебютира в Обединеното кралство, предава Belfast Telegraph.

Стотният филм на екшън звездата е неоноар криминален трилър по детективския роман на Джон Банвил "Чернооката блондинка".

Частният детектив Филип Марлоу (Нийсън) е въвлечен в жестоките унфърграунд среди на Лос Анджелис през 30-те години на миналия век по заповед на Клеър Кавендиш ( Даян Крюгер).

Тя го наема, за да открие бившия си приятел, а един уж отворен и приключен случай разкрива помийна яма от пороци и предателства.

Майката на Клеър, легендарната холивудска актриса Дороти Куинканън (Джесика Ланж), собственикът на нощен клуб Флойд Хансън (Дани Хюстън) и шофьорът Седрик (Адеуале Акиннуойе-Агбайе) са въвлечени в задълбочаващата се мистерия.

Филип Марлоу е оригинален герой на майстора на трилърите Реймънд Чандлър, но Джон Банвил толкова се вдъхновява от героя, че го включва в своята книга. Той пише криминалните си творби под псевдонима Бенджамин Блек.

На ирландската премиера в сряда Нийсън не пропусна да похвали Бари Кийгън и Пол Мескал, че имат "огромен потенциал" като актьори.

Той говори пред Патрик Крос от FM104 в кино Stella в Ратминес, Дъблин. Актьорът споделя, че ирландското представителство на тазгодишните Оскари го изпълва с огромна гордост, като специално отбелязва работата на Киоган, който беше номиниран в категорията за най-добър поддържащ актьор за ролята си в " Баншите от Инишерин", и Мескал, който беше номиниран за най-добър актьор за участието си в независимия филм "Афтърсън".

Въпреки че и двамата актьори се прибраха у дома с празни ръце в неделя вечер след 95-ата церемония по връчването на наградите "Оскар", те все още имат почитател в лицето на Нийсън.

Той каза: "Бари беше фантастичен в " Баншите на Инишерин ". Обожавам това изпълнение. Хареса ми целият филм.

"И Пол също е много сериозен и интересен актьор. Много, много чувствителен и има огромен потенциал. А той е на 26, 27 години? Бог да го благослови. Страхотно."


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 11 Отговор
    След като гледах новият филм с 7 Оскара се убедих че Путин трябва спешно да прати един Сармат към Холивуд за да спаси света.

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Сатана Z

    6 10 Отговор
    Най- добрата роля на Филип Марлоу беше изиграна от великия Пауърс Бут . Робърт Мичъм беше трагедия в "Сбогом моя красавице",а Елиът Гулд се справи сравнително добре в "Дългото сбогуване" на Робърт Олтман.
    70 годишен да играе Марлоу е недопустимо па било и Лиън Нийсън.

    Коментиран от #6, #8

  • 3 Гост

    2 13 Отговор
    Този е един пр.дльо
  • 4 ценител

    2 8 Отговор
    последният, който бих си представил в ролята на чандрър! който и да е - предпоследен, десет празни места, после този.
  • 5 Ха-ха-ха...

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Вчера "сЪрмата" му я завряха от...д.
    "Наигра се" - в международната политика вече е НИКОЙ! Военно-престъпник, нищо повече.
  • 6 Кирпича

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    Очаквай Лиъм да ти се обади по телефона и да чуеш познатата реплика .
  • 7 Кирпича

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Може да му го изпрати но в контейнер, по друг начин бутафорната му ракета няма как да стигне до САЩ.
  • 8 сериозно разминаване

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    И за мен е странно.....Марлоу е приблизително 3035 годишен тип , а Лиъм доста надхвърля тая възраст. Що не поканят Клиент Истууд да изиграе Ромео....примерно....