Необходими продукти:
- коприва - 100 г
- твърда моцарела - 160 г
- крема сирене - 50 г
- яйце - 1 брой
- бадемово брашно - 70 г
- бакпулвер - 5 г
Начин на приготвяне:
Копривата се попарва с вряла вода. След това се измива и прецежда. Нарязва се на ситно и се посолява леко. Моцарелата и крема сиренето се разтапят на водна баня или в микровълновата за 2 минути. След това се добавя яйцето и се обърква хубаво с шпатула.
Прибавя се брашното с бакпулвера и се обърква отново хубаво. Получава се доста лепнещо тесто. Вземете лист хартия за печене. С леко мокри ръце си откъснете от тестото / ме ду 35 и 40 г/. Оформете нещо като малък правоъгълник. Отгоре сложете малко коприва. Завийте на фитил, а след това на охлювче и поставете във формичките за мъфини. Ползвайте силиконови форми, които предварително намажете с малко краве масло.
Печете баничките в еър фрайъра на програма bake - 170 °C за около 8 минути от едната страна. След това ги извадете, обърнете и доопечете за още 6 минути. Може да ги изпечете и във фурната на 180°C, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Малинка
Коментиран от #2
10:42 19.03.2023
2 ТИРбушон
До коментар #1 от "Малинка":
Предпочитам узо, но за останалото си прав. Наздравеееее😝13:38 19.03.2023