Last news in Fakti

19 Март, 2023 15:40 2 024 8

Дензъл Уошингтън се събира отново с Ридли Скот за "Гладиатор 2"

  • дензъл уошингтън-
  • гладиатор 2-
  • ридли скот-
  • бари киоган

Злодеят във филма ще бъде изигран от Бари Киоган - младата звезда от "Баншите от Инишерин"

Дензъл Уошингтън се събира отново с Ридли Скот за "Гладиатор 2" - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Дензъл Уошингтън е пред финализиране на преговорите за участие в предстоящия "Гладиатор 2", съобщава Variety. Носителят на двe награди "Оскар" ще работи отново с режисьора Ридли Скот за пръв път след "Американски гангстер" от 2007 г.

Филмът, продукция на Paramount, добива все по-ясни очертания, след като тази седмица бе съобщено кой ще изпълни ролята на злодея в продължението на обичания блокбастър от 2000 г. Това е Бари Киоган - младата звезда от "Баншите от Инишерин" (с номинация "Оскар" за ролята си там). Израсналото по сиропиталища и приемни семейства ирландско момче е познато на киноманите само с ролите си във филмите на Кристофър Нолан и Йоргос Лантимос, но и от българския "И после светлина" на Константин Божанов.

Известно е, че премиерната дата на "Гладиатор 2" е 22 ноември 2024 г., а в главната роля ще се изяви друг тазгодишен номинант за "Оскар" - 27-годишният Пол Мескал ("Под слънцето"). Сценарист е Дейвид Скарпа, а 85-годишният Ридли Скот ще режисира и копродуцира. Операторът Джон Матисън, сценографът Артър Макс и дизайнерката на костюмите Янти Йейтс са същите, които отговаряха за визуалната среда и на първия филм. Очаква се снимките да започнат скоро в Уарзазат, Мароко.

"Гладиатор" спечели 460 милиона долара от билети в началото на века и се превърна в един от най-обичаните от публиката филми на своето време, припомня в."Сега". Той е лауреат и на 12 номинации и пет награди "Оскар", включително за най-добър филм. Ръсел Кроу изпълни ролята на римския войник Максимус, бунтуващ се срещу злия император Комод (изигран от Хоакин Финикс). Както е добре известно, героят умира в края на филма. Пол Мескал ще изпълни в продължението ролята на неговия син Луциус, чиято майка е героинята на Кони Нилсен - Луцила, сестра на злодея. В първите информации за предстоящото продължение бе съобщено, че Ръсел Кроу ще се появи за малко в ретроспективни кадри.

Героят на Бари Киоган в "Гладиатор 2" е император Гета, а както точно ще изиграе Дензъл Уошингтън, още не се знае.

Междувременно Скот довършва последни щрихи от "Наполеон" - новия му исторически епос с участието на Хоакин Финикс в ролята на Бонапарт, който ще излезе по-късно тази година в стрийминг платформата Apple TV+.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хер о дот

    25 5 Отговор
    И как в древния Рим се вписват африканците? Като храна за лъвовете?
  • 2 Вазле космоса

    10 8 Отговор
    Еврейска мътеница и англосаксонска за закуска и обед
  • 3 Хахо

    8 3 Отговор
    Мдаа Дензел сигурно ще изиграе някой римски войник или император.. Съвсем по евроатлантически. Римляните са били църни, както знаете..

    Коментиран от #8

  • 4 Ром Бакарди

    6 0 Отговор
    Саундтрака към филма "Гладиатор" беше чудесен. А Кони Нилсен.....мммм.....
  • 5 Да, да

    2 0 Отговор
    Дензъл е на 68! Закъде?
  • 6 Гост

    2 0 Отговор
    "....а както точно ще изиграе Дензъл Уошингтън, още не се знае." - Какво сте искали да кажете, че нищо ви се не разбира?
  • 7 Пак да кажа

    2 0 Отговор
    Момченца малки,когато коментирате за Римската империя е добре да си отворите учебниците по история.
    Трябва да се чете ,не само да си бъркате в носа или в г....
  • 8 Пак да кажа

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хахо":

    Явно бъркаш Рим и Римска Империя. Простено ти е. То на село такива неща не се учат,а и от къде толкова акъл.