Last news in Fakti

20 Март, 2023 13:32 1 793 23

Младоженец остави булката си, защото имала слаби оценки

  • сватба-
  • уреден брак-
  • индия-
  • младоженец-
  • булка-
  • зестра-
  • училище-
  • слаби оценки

Според роднините на булката обаче проблемът не е в нейните оценки, а в размера на зестрата

Младоженец остави булката си, защото имала слаби оценки - 1
Снимка: Shutterstock

Младоженец близо до индийския град Канаудж, в Утар Прадеш отмени сватбата заради слабите оценки на булката на изпита за 12 клас. Това съобщава Odisha TV, цитира БГНЕС.

Бащата на булката каза, че семейството на младоженеца се е опитало да развали брака под претекст, че момичето не се справя добре академично. Мъжът подал жалба в полицията срещу младоженеца и семейството му и настоял за разрешаване на конфликта.

Роднини от страна на булката смятат, че всъщност семейството на младоженеца е отказало брака, тъй като не са доволни от зестрата. В същото време родните мъже вече са успели да проведат церемония, по време на която жена от семейството на младоженеца приема булката в семейството си.

От жалбата на бащата на булката до полицията следва, че той е уредил брака на дъщеря си Сони. Той похарчил повече от 60 000 рупии ($707) за церемониите и подарил на младоженеца златен пръстен на стойност 15 000 рупии ($176). Въпреки това, няколко дни след церемонията, семейството на младоженеца поискало увеличение на зестрата.

Когато бащата на булката заявил, че не може да увеличи зестрата, семейството на младоженеца отказало брака с довода, че момичето получило ниски оценки на междинния изпит. Семейството на булката се опитало да убеди роднините на младоженеца да размислят, но последните останали непреклонни в исканията си.

В Индия образователната система включва 12 години обучение, които са разделени на два етапа: 10 години общо образование и две години подготовка за постъпване в университет. По време на подготовката за постъпване в университета учениците полагат изпити за 12 клас, от чиито резултати се взема решение за прием.

По-рано беше съобщено за младоженец в Тунис, който трябвало да остави булката пред олтара, защото майка му я намерила за твърде грозна. Преди церемонията майка му виждаше бъдещата си снаха само на снимки.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    5 2 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 2 по света и у нас

    14 0 Отговор
    А при нашите индийци е обратното, колкото по-малко ходи на училище толкова по-добре, защото има време да се учи да краде.
  • 3 прав е

    10 3 Отговор
    Не иска и децата му да имат слаби оценки.

    Коментиран от #6

  • 4 Соваж бейби

    4 10 Отговор
    Това са глупости и не е от значение.На мен ми беше много скучно в училище досадната тъпотия и тъпкане на една и съща и тема от малки до големи.Толкова скучни досадните теми за матура само психически мазохисти издържат за студенти задължителната литература егати скуката която не е фактор че ще си умен в живота.Освен ако не са с математика, икономика .

    Коментиран от #5

  • 5 Виждаме

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Соваж бейби":

    Личи ти по постовете каква ученичка си била.

    Коментиран от #7

  • 6 адаша

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "прав е":

    Имаше виц по въпроса.
    Госпожицата- "Искате ли да се оженим. Ще имаме дете умно като вас и красиво като мен.
    Господина- " А ако се роди грозно като мен и тъпо като вас?"
  • 7 Соваж бейби

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "Виждаме":

    Изобщо не ми пука за мнението ти !Ако седна с теб лице в лице съм сигурна че ще си по зле и от първолак пред мен.Умствен баж имам ти не се притеснявай за мен.За твоето ниво не съм сигурна ,да не забравяме че има и зубрачи ,има и такива на които родителите плащат на учители да им пишат високи оценки!Не са решили да се бръкнат в джоба нашите не съм била отличник/изобщо не е трудно в България ,под масата в плик...знаем се / което не ми пречи да си призная с ненужни матреиали не си правя за цел да си запълвам свободното място в мозъка да помня!Което те прави по глупав излез лице в лице с мен на мач и хора които да си кажат мнението мишок онлайн си много наежен.

    Коментиран от #8, #10, #12

  • 8 Опаааааааааааа

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Сега вече хвърли на боклука всичките си знания. Злобният човек не е добър човек, а май и някакви комплекси избиваш. Знаещ не значи умен, а и някой беше казал, че е по-добре да мълчиш и да те мислят за глупав, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всякакви съмнения. Е, точно това направи. Комплексите са в основата на поведенческите реакции. Можеш да.се.защитиш по няколко начина, но комплексарите избират точно твоя. Соррррррииии.
  • 9 идеалист

    4 3 Отговор
    Тая причина е приемлива за обществото ! Истинската причина обаче е , че булката е натъркаляла досега половината село.........а там селата, знаете, са 10-12 000 души......и затова!!!
  • 10 Хахаха

    3 9 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Браво ! Така му върнахте сервиса , че този не го видя ! И сте права . Човек винаги се самообразова ! И в училище , и в университет , пак се самообразова ! А може да ги завърши , и да си остане тъп ! Или , сам може да се образова , повече от университета ! Пример - Просто Киро ( учил , ама тъп ) . Но , не очаквайте прост човек да ви разбера !

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 тиририрам

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Миличка, стилът ти е каруцарски! За останалото не се интересуваме.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Соваж бейби

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха":

    Специално в българските училища материята е много суха и скучна.Учат се неща например физика,химия до последно която не ти е нужна в живота формули задачи /освен ако не си физик или химик/?! ,а литература оф не ми се говори винаги съм била бунтарка и съм се чудила защо не сложат някой наистина хубави книги ,писатели световна класика..Час по рисуване ?!колко много неща могат да се кажат и напишат в учебниците едно нищо дори посещение в галерия не е задължително или веднъж ,два до завършване на средно ,а музика ?!не си спомням да са ни завели на концерт ...Културата много куца личи си и по чалга монопола в България и плеймейтки.Елементарни неща не се учиха ,тука още от децка градина знаят коя е Мона Лиза ,Моцарт ...разни арт неща правят децата декор за нова година фигурки не само рисуване ,всеки месец се посещава кино,театрални и музикални концерти,пиеси за деца .Дано се е променило нещо в българската образователна система учи се много,излишно и това затормозява учениците ,не ти се помага да откриеш себе си какво те влече какво би искал да работиш.Ако бях тук от малка сигурно щях да съм археолог,реставрация....С деугият интригант не ми се спори приемам поражение ако сме в предаване с въпроси нещо като Минута е много имаше в България такова шоу, без гугъл в началото са 10 участника на финал остава само един .

    Коментиран от #16, #17

  • 16 За съжаление

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "Соваж бейби":

    Глупаците са преобладаващо присъствие в света , независимо от това , къде живеете . И в България има , и в Германия има , а и във Франция , също има достатъчно ! Като гледам развоя на събитията , дори мисля , че глупаците от тези страни , са доста повече , и по глупави , от българите ! Общата черта на глупаците е , че мразят хората , които ги превъзхождат ! Затова не се учудвайте , че има такива хора , които така грубиянстват с една дама , която ги превъзхожда , и плаши ! Когато са решили да са невъзпитани и ограничени , са направили осъзнат избор! Затова трябва да бъдат поставяни на място !

    Коментиран от #18, #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ха стига бе

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "За съжаление":

    Защитаваш една "дама", запенена от злоба и ръсеща обиди, само защото някой има различно мнение? Явно сте от една порода.

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Соваж бейби

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ха стига бе":

    Едно от нещата което мразя е злобата ,това е болест ?!Обиждала съм само господин Граматиков тук самоназначен който търси грешки на хората при писане ?!Е няма дори и такова шоу за грешно написана дума ,та тоз е уникален !Просто исках да ти кажа да не подценяваш хората,може да е някой с диплома не отличен ама да е много по способен от теб например да прави красиви мебели,да рисува ,дори знае повече от теб да научиш нещо от този човек,или да помогне има и такава в ирония в живота!Например Леонардо Давинчи на него какви оценки да му напишат след като е бил на по голямо ниво и от учителите си .Обиждала съм политци,чалга певици ,пияни и тр..с хора и манекенки xxl това което толерира САЩ също е болест и вредно за сърцето.Безплатно никой не съм засегнала !Не го избивай на лични чувства защото не се познавам с никой лично в този форум,дори не знм с какво толкова съм те засегнала?

    Коментиран от #22

  • 20 Соваж бейби

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "За съжаление":

    Благодаря ви много ,и искам да ви се извиня че събрахте толкова отрицателна емоция заради мен !Умните хора или мисли може да ги намериш и на доста необичайни места дори в рап песен от певец кйто няма диплома отличен и в интервю говори много по трезво и точно за живота дори от най големите политици !
  • 21 мдаа

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "Ха стига бе":

    С войнстващата простотия е така. Има и поговорка за краставите магарета.
  • 22 да, да

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Соваж бейби":

    С манекенките сте на едно интелектуално ниво, но да се мислиш за Леонардо е грандоманско.🤳🤭

    Коментиран от #23

  • 23 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "да, да":

    Наистина да ви призная нещо дори и разговор не може да се случи между мен и вас !Ти давам пример не се мисля за Леонардо ,но пък те претеглих по отговорите колко и какво училище сте завършил/а вероятност и 3 години да сте били в един и същи клас много е възможно или са ви подарили по някоя тройчица или в едни специални училища за с л .б ток ?!Не се съм се излъгала безплатно не съм си върнала жест ,имало е защо !Приятна вечер ви желая !