Last news in Fakti

20 Март, 2023 14:32 2 697 2

4 вида храни, които директно се лепят върху талията

  • корем-
  • отслабване-
  • талия-
  • храни-
  • нездравословна храна-
  • здравословно хранене

Откажете се от тези храни, ако искате да се радвате на по-фина фигура

4 вида храни, които директно се лепят върху талията - 1
Снимка: Shutterstock

Отказването от удоволствията, които обичате най-много, е един от най-предизвикателните аспекти на диетата.

Ако крайната ви цел е да изгорите коремни мазнини и да се стегнете, има определени храни, които трябва абсолютно да избягвате. Те не само могат да допринесат за излишните килограми, но също така не правят никаква услуга на цялостното ви здраве.

Диетолог разкри четири от най-нездравословните храни, които трябва да избягвате, за да се отървете от излишното тегло около корема, пише vesti.bg.

1. Рафинирани въглехидрати

Първо трябва да се откажете от белия хляб, тестените изделия и ориза, ако искате да загубите висцерална мазнина. Тези храни са с високо съдържание на въглехидрати, което не само повишава кръвната ви захар, но също така се превръща в глюкоза и лесно се съхранява. Рафинираните въглехидрати имат отрицателни ефекти върху здравето, тъй като са преминали през обработка, при която фибрите и другите хранителни вещества са отстранени.

2. Преработени меса

Следващият път, когато си приготвяте яйца или сте се запътили към любимото си място за закуска, дръжте бекона надалече! Не е никак изненадващо, че преработените меса като кренвиршите, колбасите и бекона са забранени, ако искате да отслабнете.

„Подлите съставки“ в преработените меса нямат никакви ползи за здравето ни. Тези видове меса се консервират чрез осоляване, опушване или сушене. Те могат да съдържат и химически консерванти. Освен че допринася за натрупването на мазнини по корема, консумацията на преработени меса също повишава риска от развитие на рак.

3. Пържени храни

Вашите любими пържени храни като пържени картофи, лучени кръгчета и пържено пиле са пълни с нездравословни мазнини като наситени мазнини и/или трансмазнини. Пържените храни също са с високо съдържание на калории поради богатото количество на мазнини, което допринася за наддаване на теглото. Подобно на рафинираните въглехидрати, пържените храни се превръщат в захар в тялото и се съхраняват като висцерална мазнина в и около корема.

4. Сладолед

Тази храна може да е най-трудната за приемане - особено ако сте любители на сладкото. Сладоледът е с високо съдържание на захар, нездравословни мазнини и калории, които допринасят за натрупването на висцерална мазнина. Освен това той съдържа и изкуствени аромати, подсладители и консерванти.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гладен

    2 2 Отговор
    Какво му е рафинираното на ориза? Тези се самозабравиха.
  • 2 Има

    3 0 Отговор
    и още много боклуци, които не бива да се ядат. Например млечни с палмово масло и сухо мляко, пиле с антибиотици, месо с хормони, риба с живак, ГМО зеленчуци и плодове. И водата не е сигурна, въздуха е мръсен, слънцето е вредно вече. Какво остава? Пий една водка, лягай и умирай.