23 Март, 2023 11:45 1 211 3

Линдзи Лоън и Джейк Пол са обвинени в незаконна крипто схема

  • линдзи лоън-
  • джейк пол-
  • криптовалути-
  • незаконна схема-
  • обвинение

Актрисата, ютубърът и още 6 знаменитости рекламирали криптовалути в социалните мрежи, без да разкриват, че им е платено за това

Линдзи Лоън и Джейк Пол са обвинени в незаконна крипто схема - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Актрисата Линдзи Лоън, ютубърът Джейк Пол и още 6 знаменитости бяха обвинени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) за рекламиране на криптовалути в социалните мрежи, без да разкриват, че им е платено за това, предаде АФП.

Обвиненията идват като част от дело, насочено срещу предприемача Джъстин Сън за това, че е рекламирал криптоактиви Tronix и BitTorrent, без да се е регистрирал при съответните органи, както и за това, че е манипулирал търговията с криптовалути на своята платформа.

SEC твърди, че Сън се е опитал да стимулира Tronix, като изкуствено е създал впечатление за търговия на вторичния пазар, като е накарал собствените си служители да купуват и продават активи.

"Този случай отново демонстрира високия риск, пред който са изправени инвеститорите, когато ценните книжа на криптоактиви се предлагат и продават без надлежно оповестяване", заяви в изявление председателят на SEC Гари Генслър, предава БГНЕС.

Сън също така е склонил инвеститорите да закупят криптовалута чрез кампания, в която той и неговите известни промоутъри са скрили факта, че им е било платено за техните туитове, каза Генслър.

Без да признават или отричат вината си, Лохан и Пол се съгласиха да платят съответно 40 670 и 101 887 долара за възстановяване на средства и глоби.

Порнозвездата Мишел Мейсън (известна още като Кендра Лъст), рапърът Lil Yachty (Майлс Паркс Макколъм), певците Ne-Yo (Шафър Смит) и Акон (Алионе Тиам) също се съгласиха да уредят иска.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хе що е Линдзи?прилича на...

    1 0 Отговор
    Не си ли е нащо Руже......нали бе Бъгарино
  • 2 криптомир0наниеff

    1 0 Отговор
    нито аз нито кака Ружа сме открили топлата вода
  • 3 Павел пенев

    2 1 Отговор
    Краварите са най големите мошеници и крадци, плячкосват каквото им падне от цял свят но много мразят някой да открадне нещо от тях. Веднага се задейства правосъдната им система, чиито актове важат в страната и извън нея. Страхотна демокрация която можеш спокойно да заплюеш.