Last news in Fakti

25 Март, 2023 14:43 2 232 13

Миро празнува 4 години без алкохол

  • миро-
  • алкохол-
  • зависимост-
  • трезвеност-
  • трезвеник-
  • певец

Певецът се похвали в социалните мрежи, че не е близвал от 4 години, след като дълго беше пристрастен към алкохола

Изпълнителят Мирослав Костадинов, по-известен като Миро от разпадналия се дует “Каризма”, се похвали с 4 години трезвеност.

Днес той е доволен и щастлив, че е оставил тази зависимост зад гърба си. Преди да стане трезвеник, певецът изхвърлял по една торба с празни бутилки за 24 часа. Пиел от всичко и по много. Започвал с бира и вино, а завършвал вечерта с водка, уиски или каквото друго имал под ръка.

Често му се случвало да няма спомени от предходния ден. Белите петна в паметта му зачестили и тогава осъзнал, че проблемът му е сериозен. Миро определя излекуването си като истинско чудо, пише "Уикенд".

Този месец той сподели, че се навършват 4 години, откакто е спрял алкохола със стара снимка, на която позира прегърнат със звездата Пола Абдул.

„Дълго се опитвах да спра алкохола, но успявах за много малко време, а след това се завръщах към вредния навик. Бах в депресия и нещастен. Още по-трудно беше, защото работата ми e свързана с това да съм между пиещи хора, всеки иска да те почерпи... Разбира се, тогава почитателите ми не знаеха за моята “зависимост", разказвал е музикантът.

По думите му, той получил помощ от небето, за да се справи с трудностите в живота, които в онзи момент го тласкали към бутилката.

„Пиех стандартно като всеки българин, но после започнах да го правя и когато съм весел, и когато съм тъжен, и когато съм гневен. Случи се така, че прекарах цяла една нощ в молитва, защото ми беше много зле. Бях пил с часове и си казах, че не може повече да продължавам така - или умирам от това, защото този навик вече ме характеризираше като личност, или се измъквам. Справих се с помощта на Бог!" споделял е Миро, който е много силно вярващ.

Той е ревностен евангелист още от ученик. Едва на 13 години певецът решил, че Господ го пази и приел протестантството. Другите религии не го интригували. Спортът много му помогнал в борбата със зависимостта, макар че като дете изобщо не харесвал часовете по физическо възпитание. През последните години обаче преоткрил тренировките и сега е в по-добра форма от всякога.

„Харесва ми най-вече как се чувствам, след това ме мотивира и визията, която постигнах", разказвал е изпълнителят, който е превърнал тренировките в задължителна част от ежедневието си. Резултатите също са налице.

Съпругата на Миро е бизнес дамата Ели Златанов, която върти ресторант в Лондон, не подозирала за алкохолната му зависимост. Тя си въобразявала, че влечението му към спиртните напитки е в допустимите граници.

Не присъствала и по време на кризите му, защото се е установила в английската столица, а певецът живее в България. Музикантът не крие, че с официалната му половинка живеят разделени - тя се занимава с бизнеса си във Великобритания, а той развива музикалната си кариера в родината. Събират се само по празници и почивки. По думите му семейството им не е стандартно, но двамата са намерили начин да се напаснат към ситуацията и са доволни от живота си.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др0гарче

    22 5 Отговор
    а как е с наркотиците?

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    17 4 Отговор
    И с каква марка уиски празнува?
  • 3 Киро Острото

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "др0гарче":

    Алкохолът не върви с кристалите
  • 4 Студопор

    11 1 Отговор
    Сигурно е поканил и дилъра си, та да отпразнуват заедно.

    Коментиран от #5

  • 5 ха, ха

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Студопор":

    За дилъра не знам,но пасторчето му със сигурност.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 въйй.....

    5 2 Отговор
    Спрял пиенето и налита само на бабички !
  • 8 9689

    5 3 Отговор
    Мирослав в последните години е най-добрият.Не завиждайте.
  • 9 Соваж бейби

    2 1 Отговор
    Ми че тя каква такава двойка?!или само за едното ч... кога се засекат колко 5/6 дни разделено на 365/6 дни в годината ?Ако прекарат 1 година най малко нераздлни в общ дом и няколко месеца може да се говори за връзка това не е !Дано късмет на момчето ама не знам ако пропадне в депресия пак ще напипа шишето с алкохола няма бивши!
  • 10 А сега, де?

    3 1 Отговор
    ....празнува 4 години без алкохол? Думата празнуване означава алкохол, делириум, под масата.
  • 11 Папагалка

    2 1 Отговор
    От популярния навремето дует "клизма" ли беше?

    Коментиран от #12

  • 12 Катоклизма

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Папагалка":

    Май беше Катоклизма.
  • 13 Селянин

    0 0 Отговор
    съм, от село. Вие гражданите сте големи и недостижими, но не сте умни. Дори напротив, не знаете.