Last news in Fakti

25 Март, 2023 21:48 3 492 13

Повече не спазвайте тези остарели и объркващи правила за срещите

  • среща-
  • срещи-
  • правила-
  • любов-
  • връзка-
  • взаимоотношения

Загърбете тези старомодни правила и се доверете най-вече на себе си, преди да допуснете някой близо

Повече не спазвайте тези остарели и объркващи правила за срещите - 1
Снимка: Shutterstock

Когато се отнася до любовта, не би трябвало да съществува думата „трябва“. Ограничаващите схващания, много от които са твърде старомодни, пречат да изживеете онова, което заслужавате и което ще ви направи щастливи, пише в. Струма. Защо тогава продължавате да спазвате тези ограничаващи правила?

Вижте кои са демоде схващанията за срещите, които е време да останат в миналото. Вместо това е по-добре да се доверим на собствените си интуиция и усещане, що се отнася за близки взаимоотношения.

1. Темата за политиката не трябва да се обсъжда

Едно от остарелите схващания е, че на първите срещи не е добре да се говори за политика, защото това е деликатна и чувствителна тема, която може да предизвика конфликти, вместо да сближи. В крайна сметка споделянето на ценности е важно и е добре да се случи колкото се може по-рано, така че да няма лоши и неприятни изненади впоследствие.

Ако политиката е важна за вас и ако се чувствате ангажирани с някакво твърдо мнение по политическите въпроси, най-добре е да не се страхувате да ги изразявате. Ако човекът до вас е на друго мнение и не желае да приеме вашето, по-добре би било да сте наясно с това още от самото начало. Така ще ви е по-лесно да вземете решение докъде може да прострете толерантността си и с какво не бихте се съгласили в бъдеще.

2. Бъдете недостъпни

Този съвет е един от най-често срещаните. Той обаче също е старомоден и в много случаи може да ви навреди, вместо да ви помогне да сте по-желани и търсени. Не става въпрос да сте на разположение абсолютно винаги, когато човекът, с когото се срещате ви даде знак, а по-скоро да не отлагате и да не се правите на заети, само за да се направите на интересни всъщност. Неискреността и позьорството в отношенията личат и рано или късно ще ви изиграят лоша шега.

3. Изчакайте той да направи първата крачка

Всеки човек може да направи първата крачка независимо от какъв пол е. Остарялото схващане, че първите стъпки към проява на интерес се падат на мъжете, могат да попречат да откриете щастието в любовта. Стига да го чувствате и да сте уверени, че точно това е нещото, което искате да направите, не се страхувайте. Ако не опитате няма как да знаете губите ли нещо или не.

4. Не правете секс преди третата среща

Табу по тази тема също не би трябвало да има. Ако се чувствате готови и привлечени от човека срещу себе си, направете го без да се водите от глупави правила. Някои хора предпочитат да изчакат няколко дни, седмици, дори месеци преди да направят тази крачка. Ако усещате с цялото си тяло, че искате да правите секс с човека, с когото излизате, няма причина да потискате това свое желание. В много случаи това дори може да ви сближи още повече и да постави основи на връзката ви, които иначе биха се развили в друга посока.

5. Бъдете мили и му дайте шанс

Още едно остаряло схващане за срещите е, че дори срещата да не е минала добре, дори да не сте почувствали нищо, е добре все пак да дадете втори и дори трети шанс на човека. Направете го единствено, ако го чувствате така, а не заради правила или някакъв социален натиск. Ако обаче усещате, че нямате никакво влечение и желание към този човек, не правете нищо насила.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вазле

    5 4 Отговор
    Имам среща с 90 годишен паралия тая вечер, нами богу

    Коментиран от #3

  • 2 Пич

    20 0 Отговор
    Най накрая , нещо вярно! Вече никой не ще да губи излишно време , за да следва такива архаизми. Повечето хора вече са се запознали електронно , още преди срещата. А относно секса , сегашните жени не одобряват много да се мотаеш !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пешо от панелката

    8 8 Отговор
    Забелязвам че свестните жени не отказват секс на първа среща, ако се харесаме. Тези които умишлено забавят, ама след трета, ама след пета среща са или златотърсачки, или тъпи парчета
  • 5 ГРАФ КОЗЛОДУЙ

    0 2 Отговор
    Само Тиндер, в Бъмбъл няма Жени.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Миче

    5 1 Отговор
    Искам да те изпращя още на първата среща !!!!!!!!
  • 8 Хоум офис

    3 0 Отговор
    Още от ковида са популярни онлайн срещите, първо се разменят фалшиви чатове, после фалшиви снимки, а накрая фалшив видеочат.
  • 9 Настопроценти

    1 0 Отговор
    Правете сех на всяка среща.
  • 10 факт

    11 2 Отговор
    Нищо старомодно няма в това, да не се хвърляш в интимни отношения още на първата, втората или третата среща. Хората са разумни същества и трябва да умеят да сдържат и контролират сексуалните си желания. Една разумна жена, която държи на достойнството и здравето си, никога няма да си позволи интимни отношения преди да е опознала партньора си до степен, в която може да му има поне минимално доверие. Консуматорското отношение към любовта не е модерно, а грозно и просташко. Вие не сте месо, вие сте човешки същества с чувства и емоции, които трябва да умеете да контролирате. Връзки, в които сексът е водещ мотив, винаги са краткотрайни и в последна сметка неудовлетворяващи.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Правило ЕДНО

    1 0 Отговор
    Отворете си краката още щом го видите със сиренiaс@лия.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.