Last news in Fakti

28 Март, 2023 07:51 2 051 6

3 факта как кафето ни помага да отслабнем

  • кафе-
  • отслабване-
  • килограми

Ако искате да свалите излишните килограми от талията си, ежедневният ви навик за кафе може много да помогне

3 факта как кафето ни помага да отслабнем - 1
Снимкa: Shutterstock

За мнозина събуждането с топла чаша кафе е сутрешен ритуал, без който не могат. Независимо дали го харесвате черно, с мляко или смесено с канела и мед, кафето наистина ободрява деня ви. И ако искате да свалите излишните килограми от талията си, ежедневният ви навик за кафе може много да помогне, пише vesti.bg.

Вижте как пиенето на кафе може да ви помогне да отслабнете:

1. Кафето може да ви помогне да се почувствате сити.

Вашият ежедневен навик за пиене на кафе може да насърчи чувството на ситост. Това може да ви помогне да избегнете преяждането или нездравословната закуска. Също така е течност, която, подобно на водата, помага да поддържате стомаха си сит и следователно може да ви помогне да ядете по-ограничено количество храна. Кафето съдържа кофеин, който може да повиши енергията и метаболизма ви.

2. Черното кафе е изключително нискокалорична напитка.

Ако предпочитате да пиете кафето си черно, имайте предвид, че една чаша съдържа по-малко от 5 калории. Така че една чаша горещо кафе без добавки съдържа нула захар и по същество никакви калории, което я прави идеална напитка, ако се опитвате да отслабнете.

3. Пазете се от „екстрите“, които добавяте към вашата чаша.

Разбира се, може наистина да обичате сезонните лате и ароматизираните кафета, но те могат сериозно да навредят на напредъка ви в отслабването. Много хора развиват лошия навик да добавят към кафето си сметана, сиропи и бита сметана и да ги превръщат в тотални „захарни бомби“.

Независимо дали здравословните ви цели включват загуба на тегло или не, пазете се от екстрите, които добавяте към кафето си. Това може да допринесе за значително количество ненужни калории, добавена захар и наситени мазнини към вашата диета.

Пийте по-малко кафета на ден, за да не допринесат те за повишена тревожност или да повлияят на съня ви през нощта. Освен това не забравяйте, че кафето не е вода и не ви поддържа достатъчно хидратирани, така че не забравяйте да пиете и много вода.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мммм

    5 0 Отговор
    Глупости, на жена ми не й помага
  • 2 Негърска пот

    11 0 Отговор
    Работата на плантация за кафе, най-добре помага за отслабване.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 лют пипер

    3 0 Отговор
    Вече не го харесвали черно,защото напомняло на "Десет малки негърчета".
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.