Last news in Fakti

29 Март, 2023 16:16 4 152 10

Новото предсказание на "Семейство Симпсън" ще ви смае (ВИДЕО)

  • семейство симпсън-
  • предсказание-
  • давид-
  • микеланджело

Този път става дума за "голата" статуя "Давид" на Микеланджело, която предизвика скандал в САЩ

Новото предсказание на "Семейство Симпсън" ще ви смае (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Фенове на "Семейство Симпсън" твърдят, че стар епизод е предсказал възмущението от "Давид" на Микеланджело. За пореден път се забеляза, че дългогодишната анимационна поредица сякаш предсказва събития от реалния живот години преди те да се случат. Този път става дума за Давид на Микеланджело.

Миналата седмица директорът на училището в Талахаси, Флорида, подаде оставка, след като родители се оплакаха от урок по ренесансово изкуство, включващ емблематичната статуя на Давид на Микеланджело без дрехи, като един от родителите дори я нарече "порнографска".

Хората разбраха, че ситуацията е страшно подобна на епизода от 1990 г. на "Семейство Симпсън", озаглавен "Itchy & Scratchy & Marge".

В епизода Мардж създава активистка група, наречена "Спрингфийлдци за ненасилие, разбирателство и помощ", за да подаде петиция до създателите на анимационния филм "Itchy & Scratchy" да премахнат насилието от своето предаване.

По-късно обаче членовете на организацията я молят да оглави и петиция "срещу тази гадост", каквато е статуята на Давид, след като тя пристига в Спрингфийлд, тъй като според тях тя "графично изобразява части от човешкото тяло, които, колкото и практични да са, са лоши". В епизода Мардж основава група, която да премахне насилието.

Статуята на Давид пристига в Спрингфийлд в "Семейство Симпсън", където Мардж насърчава всички да отидат да се възхитят на произведението на изкуството. След това Мардж се появява в епизод на измислената новинарска програма "Смартлайн", за да обсъди дали Дейвид е "шедьовър или просто някакъв човек със свалени панталони".

За ужас на групата си Мардж нарича статуята произведение на изкуството и призовава всички в града да отидат да я видят. Феновете на сериала се включиха в Twitter, за да обсъдят оживялото 33-годишно предсказание на сериала.

"Напомняне, че първите години на "Семейство Симпсън" остро отбелязваха и сатиризираха моралната паника на десницата. Ето ги преди 30 години, когато говорят за Давид", пише един от потребителите, предава vesti.bg.

"Обикновено не съм привърженик на твърдението, че "Симпсън предсказват бъдещето", но това е прекалено точно", признава друг.

"В епизода на "Семейство Симпсън" от 1990 г. беше показан Давид на Микеланджело. Децата вкъщи гледаха. Моите гледаха дори", споделя друг.

„Ако питате мен, истинското възмущение относно статуята на Дейвид във Флорида е, че Стаята на писателя от 2023 г. е толкова лишена от нови идеи, че крадат материали от Семейство Симпсън“, коментира друг.

Епизодът с разкопките е само последният пример в поредица от предишни пророчески части.

Миналата есен Илън Мъск отдаде заслуженото на „Семейство Симпсън“ за прогнозирането на неговото превземане на Twitter, а феновете коментираха, че анимационната класика е предсказала кандидатурата на Доналд Тръмп за президент през 2024 г. в епизод от 2015 г.

Други епизоди изглежда предсказват смъртта на кралица Елизабет, както и краткотрайния мандат на британския премиер Лиз Тръс.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Aлфа Bълкът

    9 12 Отговор
    Симпсън спряха да бъдат интересни преди 15г. Да закриват да не ни мъчат вече!

    Коментиран от #4

  • 4 Хаха

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Aлфа Bълкът":

    Просто тогава си бил дете и е нормално да са ти били интересни, а сега да не ти привличат интереса
  • 5 Бай Дън 🌈-ясалия

    16 1 Отговор
    Ще изпратим в Италия добре обучен отряд от транстюлени с необходимото воръжение от чукове и длета, които демократично да отстранят всички полови белези от античните и средновековни статуи! Операция Rainbow Warrior!

    Коментиран от #7

  • 6 Даааа

    19 0 Отговор
    Интересно,когато покажеш нормални мъж или жена голи е порнографско,но ако статуята беше на две голи майки или там някакви извратени такива джендър и други всичко е рочно????Да ви се невиди и новото нормално.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Живанши

    4 1 Отговор
    Е страшно предсказание, няма що. Такива нелепости да предсказваш е странна дарба. Симпсънс е сериал предназначен да прави сатира с реални обстоятелства. От толкова много епизоди и толкова много сатири все някъде им връзва да нацелят. Статуята на Давид не предизвиква възмутени реакции за първи път в историята си. На мюсюлманките им е напълно забранено да я гледат.
  • 9 Човека КоZа

    12 0 Отговор
    Колко трябва да си прост, за да обявиш произведение на изкуството от Микеланджело (!) за порнографско... Жокер - прост на кравар.. 🐄
    💤

    Коментиран от #10

  • 10 Механик

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Човека КоZа":

    То други кравари няма. ПРОСТ и КРАВАР са синоними.