Last news in Fakti

17 Април, 2023 08:16 3 594 8

Куче измина 240 км по ледовете на Берингово море, за да се върне у дома

  • куче-
  • нанук-
  • берингово море

По пътя Нанук е бил ухапан от росомаха, тюлен или малка полярна мечка

Куче измина 240 км по ледовете на Берингово море, за да се върне у дома - 1
Снимката е илюстративна. Източник: Shutterstock

Едногодишна австралийска овчарка измина 240 километра по ледовете на замръзналото Берингово море, за да се върне у дома в американския град Гамбел, щата Аляска, съобщава bTV.

По пътя Нанук е бил ухапан от тюлен или полярна мечка, но е останал в добро състояние.

Собственичката на кучето и семейството ѝ пътували до Савонга на остров Сейнт Лорънс в Беринговия проток. По време на пътуването Нанук изчезнал заедно с друго семейно куче, което обаче се върнало.

Месец след изчезването на австралийската овчарка жителите на град Уелс, който се намира на 240 километра североизточно от Савунга, започнали да публикуват в интернет снимки на куче, появило се в селището. „Баща ми писа, че куче, което прилича на Нанук, е в Уелс“, казва Айворигън, стопанката на Нанук.

„Нямам представа защо се е озовал в Уелс. Може би ледът се е раздвижил, докато е ловувал. Сигурен съм, че е ял останките от тюлен или е хванал тюлен. Вероятно е хващал и птици. Яде нашата национална храна. Той е умен“, споделя жената.

Тя и Нанук са се прибрали обратно в Гамбел със самолет на регионален превозвач. У дома било установено, че една от лапите на Нанук е подута и има следи от ухапване от голямо животно. Айворигън предполага, че Нанук е бил ухапан от росомаха, тюлен или малка полярна мечка.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бушприт

    8 2 Отговор
    По пътя Нанук е бил ухапан от тюлен или полярна мечка, но напук е останал в добро състояние.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Стара история

    13 1 Отговор
    Но трогателна!
  • 4 Квазомазо

    15 0 Отговор
    Браво умно куче.

    Коментиран от #5

  • 5 Няма глупави животни

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Квазомазо":

    Има глупави хора!
    « Нямам доверие на човек, който не обича кучетата, но винаги се доверявам на куче, което не харесва даден човек»!

    Коментиран от #7

  • 6 Ром Бакарди

    12 3 Отговор
    Пунеже сам много наватре сас матряла-ша ви кажа: росомахи не живеят по ледовете утвъд Арктическия кръг! Те джиткат вав Сибир, но кадято има гори наречени тундра или тайга по руски! Личну сас мойти зъркели сам скивал туй свирепу, кравожадну и нападащо дори лосове хайванче-вав зоупарка на Стокхолма! А песът най веруятно е щял да стани курбан на сивоглав укеански тюлен-те имат зъби кат ножове и са фъргат на сичку дет плува, ходи, палзи! Който е киризил филмат " Осем герои" за унез хъскита, ден Пол Уокър спаси вав Аляска, ша разбере що за хайвани са тез тюлени. Ай чи жината иска да играй сас яйцата...........демек-да са чу.ка.ме сас биячите! Вий ко си помислихте.....
  • 7 Тизе

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "Няма глупави животни":

    Си умен като жувотно , та пишеш таквия глупотевини !
  • 8 Ха-ха-

    1 3 Отговор
    ха-ха, какви измислици!