Last news in Fakti

27 Април, 2023 10:31 3 953 2

Последният сезон на "Короната" завършва с кралска сватба (СНИМКИ)

  • короната-
  • сериал-
  • нетфликс-
  • кралска сватба-
  • чарлз и камила-
  • кралско семейство

Заснеха и последните сцени от сериала, проследяващ живота на британското кралско семейство

Последният сезон на "Короната" завършва с кралска сватба (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Сериалът, посветен на живота на кралица Елизабет II “Короната” върви към своя край. Вече са заснети финалните сцени от последния шести сезон на сагата, която ще завърши със сватбата на Чарлз и Камила през 2005 година, предаде "Телеграф".

В интернет пространството се появиха кадри от снимачната площадка на поредицата, на които се виждат екранните Чарлз и Камила. Сцената е заснета в Рочестър, а костюмите на актьорите са изпипани до най-малки детайли, както повелява традицията в сериала. И докато във Великобритания очакват с нетърпение коронацията на Чарлз III, останалият свят отброява минутите до излизането на последните епизоди на сагата, наградена с 21 награди „Еми“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Community for all (@itssofunny555)

 

 

Петият сезон на „Короната“ предизвика бурна полемика в Англия, където в контекста на смъртта на Елизабет II сериалът на Питър Морган започна да се възприема критично. Въпреки това петият сезон на поредицата спечели 5 награди БАФТА (британските телевизионни награди).

Историята на кралското семейство се доближава все повече до настоящето и шестия сезон вече чука на вратата. Очаква се епизодите да бъдат излъчени по Нетфликс в края на тази години или началото на 2024 година.

Смятан за един от най-скъпите сериали в историята на телевизията, чиито бюджет възлиза на 100 милиона долара, “Короната” бележи бум на гледаемост след смъртта на Кралицата миналия септември. Очаква се в новите серии да бъде пресъздадена лятната ваканция на принцеса Даяна и Доди Ал Файед през 1997 г. в Сен Тропе и смъртта и в парижкия тунел Алма.

Снимките на фаталната сцена вече предизвикаха бурен скандал на Острова, след като в интернет изтече кадър на реплика на катастрофиралия черен Мерцедес, в който са се возили лейди Ди и Доди.

Продуцентите ще покажат и преминаването в новото хилядолетие, атентатите от 11 септември 2001 г., смъртта на принцеса Маргарет на 9 февруари 2002 г. и тази на кралицата-майка на 101-годишна възраст. Епизодите ще приключат със сватбата на принц Чарлз с Камила, която се състоя през 2005 година.

 

Поредицата ще обърне внимание и на принцовете Уилям и Хари, както и на любовната история между престолонаследника и Кейт Мидълтън. В сериите ще видим как Уилям започва да посещава университета Сейнт Андрюс в Шотландия, където среща бъдещата си съпруга Катрин. Широко отразяваните скандали в таблоидите, свързани с злоупотребата на принца Хари с алкохол и канабис, както и попадането му за ден в рехабилитационен център за зависими от хероин също ще попаднат в фокуса на „Короната“.

Появиха се и първи снимки на младите актьори, които ще се превъплътят в образите на принца и принцесата на Уелс. Това са Мег Белами и Ед Маквей – екранната двойка покори публиката с приликата си с Кейт и Уилям.

 

Принц Хари пък ще бъде изигран от Руфъс Кампа, а Джонатан Прайс ще се завърне в ролята на принц Филип. Елизабет Дебики отново ще се преобрази като принцеса Даяна, а Доминик Уест ще е принц Чарлз. Лисли Манвил ще влезе в обувките на принцеса Маргарет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    0 2 Отговор
    И нас какво ни засяга това?
    Може би е вярно, че сме английска колония?!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.