Last news in Fakti

29 Април, 2023 09:13 1 207 3

Metallica издаде видеа на целия си албум 72 seasons на жестов език

  • металика-
  • metallica-
  • жестомимичен превод-
  • жестомимичен език-
  • слух

Така метъл легендите стават първата група, която пуска официални видеоклипове рамо до рамо с жестов преводач

"Metallica" отбелязаха началото на партньорство си с жестовия преводач "Amber Galloway" от AG Productions с пускането на музикален клип на американски жестомимичен език към всяка песен от новия албум на групата "72 Seasons", предаде dir.bg.

С публикуването на всички 12 видеа от 72 Seasons, "Metallica" стана не само първата метъл група, която издава цял албум на жестов език, но и първата банда, която пуска официални видеоклипове рамо до рамо с жестов преводач - напълно в стилистиката на жанра.

Сътрудничеството е резултат от връзката на "Metallica" с "Amber" и "The Deaf Professional Arts Network" (DPAN) - организация с нестопанска цел, основана през 2006 г. от глухия музикант Шон Форбс и продуцента Джоел Мартин, за да направи музиката достъпна за хората с увреден слух. "Amber" e специализиран преводач на концерти и музикални фестивали, включително Lollapalooza и Austin City Limits.

"Metallica показа на света как може да изглежда приобщаването", каза Amber. "Смята се, че поставянето на субтитри на музикален клип е достатъчно. За съжаление текстът не показва интонациите и емоционалната връзка".

"За мен като музикант, който през целия си живот е бил огромен фен на "Metallica", е абсолютна чест да работя с групата и Amber G Productions, за да реализираме цял албум, достъпен на жестов език. Надяваме се, че повече групи и изпълнители ще последват примера на Metallica. Съществува цяла общност от фенове със слухова загуба, които са готови да се докоснат до повече музика, а инициативата на Metallica означава много за тях, " споделя Шон Форбс.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пластмасалика

    4 2 Отговор
    от 35 години са поп-рок бандичка
  • 2 БеГемот

    0 0 Отговор
    Що тъй тия хора...да сменят името поне....десет години иху и после тихо...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.