Last news in Fakti

7 Май, 2023 10:05 2 669 2

Рецепта на деня: Дяволски яйца

  • варени яйца-
  • пълнени-
  • горчица-
  • майонеза-
  • предястие-
  • какво да сготвя

Невероятно вкусно предястие

Рецепта на деня: Дяволски яйца - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 6 твърдо сварени яйца
  • 2 с.л. майонеза
  • Краве масло
  • 1 ч.л. горчица (жълта и дижонска)
  • 1.5 с.л. сок от кисели краставички
  • 1 щипка захар
  • Сол, пипер на вкус
  • Сос табаско (по желание) на вкус
  • Добавки по желание: червен пипер, резенчета сладка кисела краставичка, натрошен бекон.

Начин на приготвяне:

Разрежете яйцата на две половини и премахнете жълтъците. В купа смесете премахнатите жълтъци и всички останали съставки. Намачкайте добре и разбъркайте до напълното смесване на съставките. Накрая с помощта на шприц напълнете разполовените белтъци с готовата смес.

Тайната съставка

Това е една супена лъжица чисто и вкусно краве масло. Това е скрита тайна съставка, която е почти незабележима. С изключение на това, че пълнежът е малко по-кремообразен и по-кадифен.

За още по-страхотен вкус добавяме и малко сок от кисели краставички и малко захар.

Може да поръсите яйцата с бекон за цвят и още повече вкус, да добавите напречно нарязани кисели краставички и да поръсите с червен пипер.

Колко по-рано може да направите дяволските яйца?

За най-добри резултати не трябва да сглобявате дяволските си яйца повече от един ден предварително. Ако желаете да ги приготвите два дни по-рано, може да сварите, нарежете и отстраните жълтъците от белтъците. Направете своя пълнеж и след това съхранявайте яйцата и приготвения пълнеж в отделни херметически затворени кутии в хладилника. Когато сте готови да сервирате яйцата, разбъркайте бързо плънката и сглобете.

Дяволските яйца трябва винаги да се съхраняват в хладилник в херметически затворен съд, пише actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    3 0 Отговор
    В нашето семейство им правим и сос - кисело мляко, чесън и майонеза. Заливаме ги със соса и ги оставяме за 1 час да дръпна в хладилника.

    Коментиран от #2

  • 2 Благодаря

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Студопор":

    За съвета! Със сигурност ще подобри резултата.