Last news in Fakti

11 Май, 2023 11:57 931 3

Книга, написана с помощта на изкуствения интелект, бе публикувана в Русия

  • изкуствен интелект-
  • русия-
  • chatgpt-
  • бъдеще-
  • технологии-
  • книга-
  • фантастика

В книгата изкуственият интелект описва бъдещето по начина, по който го вижда

Книга, написана с помощта на изкуствения интелект, бе публикувана в Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Книгата "Скайнет в ерата на кибербанката. Теорията на суперинтелекта и предизвикателствата пред човечеството през 21 век", написана от Антон Платунов и Андрей Глебов в съавторство с изкуствения интелект GPT-4, е публикувана в услугата за книги "Литрес", съобщиха от пресслужбата ѝ, цитирани от ТАСС и news.bg.

"На 10 май ще бъде представена книгата "Скайнет в ерата на кибербанката. Теорията на суперинтелекта и предизвикателствата пред човечеството през 21 век,", в съавторство с изкуствения интелект GPT-4.

Представители на "Литрес" споделиха, че докато е писал книгата, изкуственият интелект самостоятелно е генерирал диалози и монолози, а също така е добавял детайли и идеи за развитие на сюжета.

Книгата е написана в хибриден жанр от образователна литература и научна фантастика. По-специално, читателите ще се запознаят с бъдещето - такова, каквото го вижда изкуственият интелект. Освен това книгата засяга аспекти, свързани с трудностите при адаптиране към бързите темпове на технологичните промени, потенциалните последици от развитието на изкуствения интелект и автоматизацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпроснаовластяване е

    2 0 Отговор
    Изкуственият интелект е проекция на интелекта на създателите и обучителите му, върху техника, която го възпроизвежда. Това е база, върху която ИИ може и да се дообучава. Затова не е важно до къде може да стигне развитието му и с какво може да бъде полезен. Важно е, доколко може да се вярва на създателите му, за да бъде предоставена безконтролна власт в ръцете му. В крайна сметка, той е продукт на човека и целите му касаят именно човека и човечеството. Ядреният разпад също е темпорален връх на науката и техниката, но вместо за производство на достъпна енергия, отиде за да изравни със земята два града в Япония и да наложи демонизацията над цялото човечество.
  • 2 дедо Флашко

    1 0 Отговор
    Ще си имаме цифров унищожител с име"Скайнет" ли? Той ще произведе и терминаторите сигурно. Ще започне последната за човечеството война.
  • 3 ВЪПРОС

    0 0 Отговор
    И в крайна сметка какво е ИИ... ако се вгледаме в представената снимка, бих попитал каква е писалката му.
    ИИ не може да мисли, той само генерира, нали