Last news in Fakti

13 Май, 2023 09:14 5 866 15

Жените, които мъжете не глезят и защо става така

  • жени-
  • мъже-
  • глезят-
  • отношения-
  • подаръци

Сред тях ли сте?

Жените, които мъжете не глезят и защо става така - 1
Снимкa: Shutterstock

Според голяма част от нежния пол най-очевидната демонстрация на мъжка любов са подаръците. Подарявайки нещо хубаво на любимата си, мъжът ѝ показва своето разположение, желанието да ѝ угоди и стремеж към поддържането на дългосрочна връзка. Но по някаква причина някои дами получават буквално всичко, което искат, докато други – нищичко!

Дали всичко зависи само от щедростта или от социалния статус на мъжа?

Всъщност, в много случаи отговорът се крие в самата същност на жената. С поведението си някои дами буквално „подрязват“ крилете на мъжете си, карайки ги да губят всякакво желание да им правят дори и дребни подаръци. Кои са основните типове жени, на които мъжете почти никога не правят жестове?

Дамата, която се страхува да остане длъжна

Получавайки подарък от мъж, такава жена се страхува, че отсега нататък ще е длъжница на своя избраник и ще трябва да жертва много неща, за да задоволи капризите му. Това е огромна заблуда, която се гради върху чувство за несигурност и глупави страхове. Дамите с такива вътрешни нагласи трябва да се научат да приемат подаръците с готовност и благодарност. Ако един мъж е щедър към жената, която обича, значи тя си го е заслужила. Освен това, по този начин той може да се опита да я заинтересува повече или просто да демонстрира любовта си. Не се отказвайте от това!

Плачливото бебе

Да направи подарък на жена си или не, мъжът решава сам. Дама, която все врънка за нещо, е истинска досада. Партньорът обикновено възприема натрапчивото ѝ искане като опит за манипулация. Подобен натиск го дразни и той губи всякакво желание да задоволи капризите ѝ.

Разбира се, няма нищо лошо в това да изразите желанието си, като по този начин подтикнете мъж да купи подарък, но трябва да го направите правилно:

Кажете го само веднъж.

Направете го в подходящия момент, когато мъжът е в добро настроение.

Не показвайте пълната си зависимост от това желание, не концентрирайте всичко върху него.

Както виждате, няма тайни. Само хармонично общуване!

Независимата жена

Любовта тук се гради на основата на „независимостта“, която в крайна сметка играе срещу интересите на жената. Мъжът няма стимул да угажда на прекалено независима жена, включително и да ѝ прави подаръци. Той знае, че тя може да има всичко сама и не се стреми да ѝ дава каквото и да било. За какво да го прави? Ако самата тя толкова го иска, ще си го купи.

Извод - една силна и независима дама винаги ще бъде нещастна като жена, защото тя доброволно изземва ролята на мъжа.

Всеразбиращата и всеопрощаваща спътница в живота

Понякога у жената, която е победена от любовта, се заражда усещането, че нейният мъж трябва да бъде защитен по всякакъв възможен начин. Тя дотолкова свиква с ролята на закрилник, че оправдава всяко негово недоглеждане.

Забравил е годишнината от сватбата? „Е, нищо, случва се“. „Няма нужда от подаръци, това са дреболии ”, повтаря си тя, изтривайки сълзите. Това е много тъжна ситуация.

Да, тъжно е, когато жената се примирява с неправилното отношение към нея, изпитва отрицателни емоции, но дори не смее да мечтае за промяна на обстоятелствата към по-добро.

Съпругата за мъжа си не е майка, нито сестра, а любима жена, която заслужава съответния статус. Общуването трябва да бъде изпълнено с приятни емоции. Подаръците, дори и рядко, са необходими – те са символ на факта, че мъжът цени своята любима и всичко, което тя прави за него.

Уморен, винаги недоволен "впрегнат кон"

Изтощената жена винаги е раздразнителна. Тя излъчва негативизъм и агресия. С такъв човек е неприятно да се общува. За какви подаръци говорим тогава? Много по-приятно е да разговаряте с весела, жизнерадостна дама, излъчваща любов и топлина. В никакъв случай представителките на нежния пол не трябва да се изтощават, натоварвайки се с твърде много отговорности. Пазете се и никога не поемайте отговорност за чисто мъжка работа! Лесната за общуване кокетка винаги е обсипана с подаръци и признаци на любов, защото да живееш до нея е изключително комфортно. Вашият мъж ще го оцени!

Мърмораната

Постоянното недоволство и оплаквания в духа на „Ти нищо не правиш за мен!“, „Другите имат много по-добри мъже!“, определено не могат да вдъхновят мъжа за благородни дела в името на любовта. Напротив, всичко това напълно убива мъжката инициатива и желанието да прави подаръци на дамата на сърцето си. „Такава жена винаги е нещастна, тя съществува в състояние на жертва, но в същото време не предприема и никакви конкретни действия, за да промени ситуацията.

Дама, разчитаща на телепатия в любовта

Представителите на силния пол не разбират добре намеците. Някои изобщо не ги улавят, така че е най-добре жените да изразяват желанията си на глас, но нежно и ненатрапчиво. Такъв подход значително ще увеличи шансовете желаното скоро да бъде получено.

Жена, която не се радва на подаръци

Трябва искрено да се радвате на подаръците, сякаш сте малко дете. Мъжете ги дават точно за това! Те искат да предизвикат ярки емоции, да видят щастливия блясък в очите на любимата си и да се потопят в състоянието на нейната благодарност. Жените, които не знаят как да се радват на подаръци, няма и да ги видят вече. Слабата емоция унищожава желанието на мъжа да подарява и в бъдеще. Помислете за това.

Несигурната

Жените, които се страхуват да мечтаят, както и тези, които дълбоко в себе си смятат, че не са достатъчно привлекателни за мъжко ухажване, са затворени за подаръци на енергийно ниво. Техните вътрешни негативни нагласи се отразяват в речта, жестовете, изражението на лицето и походката, което несъзнателно се разчита от околните хора. Материалното богатство просто не може да влезе в живота на такъв затворен човек.

Е, вече знаете защо не получавате подаръци от вашия любим. Добрата новина е, че можете да обърнете нещата. Стига да го искате.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Табаков

    5 5 Отговор
    Дама, която все мрънка за нещо и бърника все,където не трябва и не й е работа, е истинска досада. А когато дойде с мене в банята,е истинска наслада!
  • 2 Ели Енчева

    7 6 Отговор
    Аз искренно се радвам на подаръците, сякаш съм малко дете. Обичам да ме глезотят и да се смея!

    Коментиран от #3, #6

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ели Енчева":

    Щастливка Сте
  • 4 друга гледна точка

    16 4 Отговор
    Повечето мъже не умеят да избират подходящ подарък. И мъжете, които правят подаръци без повод, обикновено са гузни. ;)

    Коментиран от #8, #15

  • 5 црррр

    6 5 Отговор
    Ако искаш да ядосаш една жена,мини зад нея и й духни в ушенцето.

    Коментиран от #7

  • 6 и аз се смея

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ели Енчева":

    Звучиш ми празноглаво.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Няма

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "друга гледна точка":

    Друга гледна точка! Точката за която говорите , е описана в статията , като женската глупост , с очакване за телепатия. Ако имахме свръхспособности , щяхме да познаваме числата от тотото , така че , това са глупаваи очаквания от ваша страна! А подаръци без причина правим , не защото сме гузни , а защото искаме да видим радостта на жената , която обичаме. Жалко , че не ви се е случвало!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ина

    6 1 Отговор
    Е..хаиде пишете и за мъжете!Жените това ,жените ги зарязват за това и това.Ами мъжете?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 каушев

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "друга гледна точка":

    Добре казано, поздравления :)