Last news in Fakti

6 Октомври, 2013 08:00 2 593 0

Атракционен влак с туристи от цял свят ще обикаля България

  • "балкан експрес 2013"-
  • атракционен влак-
  • туристи

Вагоните са произведени през 60-те години на ХХ век в Германия


 

Днес в България ще пристигне луксозният атракционен влак „Балкан Експрес 2013”. В него пътуват около 200 туристи от цял свят, любители на атракционните пътувания с парни локомотиви. Композиция е съставена от четири пътнически ретро вагона и два вагон-ресторанта, произведени през 60-те години на XX век в Германия.

Пътешествието на „Балкан Експрес 2013“ започна на 3 октомври от Германия, премина за кратко през Австрия, Унгария и Събрия и продължава с шестдневна обиколка из забележителностите на България. На територията на нашата страна атракционният влак ще се движи по маршрутите София – Лакатник – Червен бряг, Горна Оряховица – Стара Загора – Пловдив и Пловдив – Карлово – София.

В маршрута на туристите е включено и двудневно пътуване по единствената в България теснопътна линия между Септември и Добринище с парен локомотив и ретро вагони на националния железопътен превозвач.

Атракционният тур ще бъде заснет от екип на немската телевизия SWR, който ще придружава влака „Балкан Експрес 2013”. Кадрите ще се излъчат в няколко поредни издания на специализираното предаване „Железопътна романтика”.

От началото на 2013 година до момента са реализирани 14 групови атракционни пътувания с парни локомотиви и ретро подвижен състав от композициите „Корона Експрес“ и „Витоша Експрес“. Пътуванията се осъществяват по заявка на клиентите, които са предимно англичани, американци, германци и австрийци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА