21 Май, 2023 11:16 1 810 4

Аплодираха 9 минути Мартин Скорсезе и новия му филм в Кан (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • мартин скорсезе-
  • нов филм-
  • кинофестивал в кан-
  • аплодисменти-
  • овации

"Това беше толкова трогателно преживяване, не мисля, че някога съм преживявал нещо подобно", заяви 80-годишният Скорсезе след прожекцията

Аплодираха 9 минути Мартин Скорсезе и новия му филм в Кан (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият филм на Мартин Скорсезе за убийствата през 1920 г., които опустошават индиански резерват в щата Оклахома, получи бурни овации на кинофестивала в Кан, където в събота вечерта се състоя премиерата на "Убийци на цветната луна", съобщиха осведомителните агенции.

Бурните аплодисменти на публиката продължиха девет минути, като не спряха след края на финалните надписи и включването на осветлението в залата, написа "Варайъти", предава БТА.

Продукцията "Убийци на цветната луна", която е с участието на Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро и Лили Гладстоун, е с продължителност три часа и 26 минути.

"Това беше толкова трогателно преживяване, не мисля, че някога съм преживявал нещо подобно", заяви 80-годишният Мартин Скорсезе след прожекцията.

Новият му филм разследва поредица от убийства на заможни представители на племето осейдж в щата Оклахома. В него се разглежда и формирането на ФБР.

Топлият прием на фестивала е добър знак за "Епъл ориджинал филмс", според съобщения предоставила на Скорсезе бюджет от 200 млн. щатски долара за адаптиране на историята по романа на Дейвид Гран от 2017 г.

Гладстоун, която играе жена от племето осейдж, набелязана за мишена заради петролното си богатство, получи възторжени отзиви и трябваше да се бори със сълзите си, докато публиката я аплодираше, отбелязва ДПА.

Потребители на социалните медии дори посочиха изпълнението ѝ като потенциален претендент за отличие.

Аплодисментите може би щяха да продължат и още по-дълго, ако Скорсезе не беше получил микрофона, за да произнесе реч, в която благодари на племето осейдж, както и на "“Епъл".

"Епъл" направи толкова много за нас", каза той, докато си припомняше снимачния период в Оклахома. "Имаше много трева. Аз съм нюйоркчанин. Бях много изненадан. Беше невероятно преживяване. Живеехме в този свят", добави той.

Мартин Скорсезе заедно с Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро, Лили Гладстоун, Джеси Племънс минаха по червения килим в Кан преди прожекцията късно вечерта в събота.

"Убийци на цветната луна" ще излезе по кината на 20 октомври, а по-късно ще бъде пуснат и в стрийминг платформата на “Епъл”.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много над вас

    1 13 Отговор
    Да не би да имате в на предвид мартин шушумигата
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Абе

    0 7 Отговор
    Дреме ми за тоз дърт рептил
  • 4 🇧🇬🇪🇺💯

    0 2 Отговор
    :) Френските Профсъюзи трябва да са размислили и не са спряли тока на Филмовият Фестивал в Кан, затова и са аплодисментите, воалла мон сеньор.