23 Май, 2023 15:15 913 1

Лени Кравиц и Били Айлиш ще участват в благотворителен концерт в Париж

  • лени кравиц-
  • били айлиш-
  • благотворителен концерт-
  • климатични промени-
  • бедност-
  • париж

Той посветен на борбата с климатичните промени и бедността

Лени Кравиц и Били Айлиш ще участват в благотворителен концерт в Париж - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лени Кравиц и Били Айлиш ще участват в концерт, посветен на борбата с климатичните промени и бедността през юни в Париж, предаде АФП, цитирайки неправителствената организация "Глобал ситизън". Концертът е във връзка с международна среща на върха по инициатива на Елисейския дворец.

H.E.R., Джон Батист, Финиъс и Мосиман ще участват в концерти със свободен достъп на Марсово поле. През 2021 г. на същото място имаше концерт на филантропска организация, а сред участващите звезди беше Елтън Джон.

Събитието е под надслов "Помогнете на планетата: на живо в Париж" и е в подкрепа на срещата за новия финансов пакет, която ще се проведе на 21 и 22 юни в Париж по инициатива на френския президент Еманюел Макрон. Целта е да се реформира международната финансова система, за да се води по-ефективна борба с климатичните промени. Франция и Барбадос предложиха този форум на върха през есента по време на среща КОП27 в Египет. "Глобал ситизън" се надява на ангажирано присъствие от страна на новия президент на Световната банка Аджай Банга, министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън, както и на държавите от Г20.

Срещата ще се опита да отправи апел към радикална промяна, позволяваща на бедните и развиващите се страни да получат финансиране, позволяващо им да преминат по-бързо към зелена енергия и да се подобри тяхната устойчивост в борбата с климатичните катастрофи.

Няма да има климатичен преход в глобален мащаб, ако не се борим за повече справедливост и равенство, се казва в съобщението на Еманюел Макрон.

Следващите поколения са напът да наследят една опустошена от климатичните промени планета, каза Лени Кравиц в свое обръщение, призовавайки за промяна, предава БТА.

Организацията "Глобал ситизън" е създадена през 2008 година от австралиеца Хю Евънс. Той живее в Ню Йорк. От 2012 г. досега "Глобал ситизън" организира фестивал срещу бедността под егидата на генералната асамблея на ООН с безплатни билети.

Концертът ще се излъчва на живо онлайн.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    0 0 Отговор
    Тетко