Необходими продукти:
- настъргано сирене - 1 ч.ч.
- яйца - 5 бр.
- пресято брашно - 1.5 ч.ч.
Начин на приготвяне:
В купа прибавете настърганото сирене. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко добавено яйце, разбърквате до еднородна смес. Прибавете пресято брашно на етапи и при непрекъснато бъркане. В тиган налейте олио, поставете на котлона да нагрее, на умерен огън.
С помощта на лъжица сипете от сместа и оформете малки палачинки. Пържите от двете страни, до златисто кафяво загар на тиганиците. Готовите тиганици, подредете в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина.
Сервирайте тиганиците със сирене и мед топли, поляти с течен мед, кленов сироп, гарнирани с любими сладка и още сирене за всеки случай, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА