Last news in Fakti

2 Юни, 2023 13:56 1 481 10

Ръкописи на Фреди Меркюри ще бъдат показани за пръв път и предложени на търг (СНИМКИ)

  • фреди меркюри-
  • куин-
  • ръкопис-
  • песни-
  • хитове

На ръкописите се виждат някои от най-големите хитове на Queen, излезли от ръцете на легендарния изпълнител

Ръкописи на Фреди Меркюри ще бъдат показани за пръв път и предложени на търг (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Ръкописи на Фреди Меркюри, които никога досега не са показвани публично, сред които и чернова на "Bohemian Rhapsody", ще бъдат представени в изложба в ню Йорк, преди да бъдат предложени на търг в Лондон през септември, съобщи аукционна къща "Сотбис", цитирана от АФП.

Изложбата остава в Ню Йорк до 8 юни, след което ще гостува в Лос Анджелис и Хонконг, преди да бъде представена в Лондон през август, допълва БТА.

Черновата на "Bohemian Rhapsody", написана с тънкописец и молив върху лист, брандиран от несъществуваща вече британска авиокомпания, разкрива върху 15 страници посоките и търсенията на Меркюри за прочутата песен на "Queen". Първоначалната идея била тя да се нарича "Mongolian Rhapsody".

"Сотбис" очаква лотът да достигне цена между 800 000 британски лири и 1,2 милиона британски лири (930 000 евро и 1,4 милиона евро).

Сред другите ръкописи на изпълнителя, който почина от СПИН през 1991 г., са на хитовете "Don't Stop Me Now", "Somebody to Love", и "We Are the Champions", оценени между 200 000 британски лири и 300 000 британски лири.

Ръкописите разкриват упоритата работа на Меркюри, изключителното внимание, с което е създавал знаковите за "Queen" вокални хармонии, каза Гейбриъл Хийтън, специалист от "Сотбис".

На поредицата от търгове, на които ще се предлагат ръкописите, ще бъдат продадени и сценични костюми на изпълнителя, сред които е сатененият гащеризон, с който Фреди Меркюри снима клипа на "Bohemian Rhapsody" през 1975 г. Пълният каталог на търга с вещи на Меркюри ще бъде публикуван в края на юли - началото на август. Част от приходите от търга ще бъдат дарени на фондациите "Mercury Phoenix Trust" и "Elton John Aids Foundation", които са посветени на борбата срещу СПИН.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    6 2 Отговор
    Глупаци !!!Защо трябва да се продават такива неща на легардани хора икони ??А не се направи /ят музеи за фенове не разбирам човешката психика жадна за пари и намираща идеи които реализира в бизнес това са уникални неща и мисля не респект към душата на този човек ?
  • 2 Справедлив

    2 6 Отговор
    Гений в музиката-безспорно...но като човек--....нула.

    Коментиран от #7

  • 3 без пари да ми ги дават няма

    2 5 Отговор
    Да ги взема
  • 4 в българия

    3 8 Отговор
    Ще има концлагер за такива като тоя
  • 5 на умните

    2 2 Отговор
    Умишлено ни държат без секс и жени , за да се върнем към старите батали които сигурно вече са заразени, западния план няма да се осъществи!
  • 6 Павел пенев

    3 5 Отговор
    Че той можел ли е да пише?
  • 7 Соваж бейби

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Справедлив":

    Изобщо не си справедлив не е нула уникален глас не съм му голям фен Бохемската рапсодия направо ме плаши достойна песен за погребения,но имам любима песен Freddie Mercury - Living On My Own .Такива неща има и в природата лошата ненужна трева която махаме между цветята но има видове билки пак такава трева и се пие като отвара помага на хората.Човека не е направил криминално престъпление,убиец...не е нула

    Коментиран от #8

  • 8 хммм

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Толкова много добри песни имат, че е трудно да кажа коя ми харесва най-много. Ако трябва все пак да избера една - "I Want It All".

    Коментиран от #9

  • 9 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "хммм":

    Всеки е с различен вкус ,но уникалното е че е докоснал с емоция всеки човек който знае за тях поне с една песен на това се нарича изкуство и контакта между публиката и артиста .За всеки по нещичко ,малко артисти могат да се похвалят с такова постижение като Фреди,а има и такива за които дори не остава и спомен нямат песен с душа изчезват като есенни листа от дърветата в пространството на нищото .
  • 10 я к.к.

    1 0 Отговор
    кога пуснал мостак