Last news in Fakti

19 Юни, 2023 17:00 1 424 0

Абу Даби въвежда нови правила за любителски риболов

  • оае-
  • дубай-
  • любителски риболов-
  • абу даби-
  • обединени арабски емирства

Властите в Абу Даби въвеждат задължителни разрешителни за любителски риболов

Абу Даби въвежда нови правила за любителски риболов - 1
Снимка: Shutterstock

Агенцията за опазване на околната среда (EAD) на Абу Даби въвежда задължителни разрешителни за любителски риболов във водите на столицата. Разрешение ще искат както любителите риболовци, така и организаторите на състезания по морски риболов.

Стъпката е насочена към популяризиране на морския риболов. Изисква се разрешение за използване на въдица и куки или харпуни по време на свободно гмуркане. Разрешителни за провеждане на състезания по морски риболов ще могат да получават само юридически лица.

Кандидатите ще могат да получат годишен или седмичен лиценз. Заявлението трябва да бъде подадено през портала за обществени услуги. Лицензът ще се издава само на възрастни рибари, младите любители на риболова ще могат да се присъединят към лицензираните възрастни.

Организаторите на събития ще трябва да осигурят всички мерки за сигурност. Ръководството поставя редица изисквания към риболовните инструменти и принадлежности, както и към броя на участниците в състезанията. Редица условия ще бъдат посочени допълнително.

Припомняме, че до 30 юни 2023 г. ОАЕ има мораториум върху търговския риболов на акули и скатове. Забраната влиза в сила всяка година през пролетта и лятото и помага да се гарантира устойчивостта на рибните запаси във водите на ОАЕ, за да се подобри продоволствената сигурност. Мораториумът важи през периода на изхвърляне на хайвера.

Правилата в Емирствата гласят, че акули не могат да бъдат улавяни в рамките на осем морски мили от континента. Забранено е и улавянето им от увеселителни плавателни съдове и лодки.

Около 153 вида акули, скатове и други риби живеят във водите на Персийския залив, повече от половината видове в момента са застрашени. Намаляването на кораловите рифове води до загуба на популацията на живеещите в тях видове.

Еколозите всяка година провеждат информационна кампания, напомняйки на рибарите за мораториума върху риболова. Те вярват, че разширяването на списъка на забранените за улов морски видове ще допринесе за опазването на популацията им.

Източник: What's On

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА