Last news in Fakti

20 Юни, 2023 15:28 4 784 8

4 неща, които незабавно трябва да махнете от коридора

  • коридор-
  • подредба-
  • вещи-
  • предмети-
  • дрехи-
  • обувки-
  • антре

Интериорните дизайнери дават съвети как да направим коридора по-приветлив и подреден

4 неща, които незабавно трябва да махнете от коридора - 1
Снимка: Shutterstock

Антрето или коридорът е първото място, което гостите виждат, когато влязат в дома ни. Именно това помещение създава първото впечатление за вас и вашия дом у всеки, който влезе.

Затова е много важно това помещение да е уютно, приветливо и подредено. Но как да го направим?

Знайте, че понякога в стремежа да подредим дома си добре допускаме неочаквани грешки. Именно заради това интериорни дизайнери решиха да разкрият кои са четирите фатални грешки, които може да допуснем при подредбата на коридора, пише jenata.blitz.bg.

Ето кои са те:

Видими закачалки
Ако дрехите ви висят по куп закачалки на видно място в коридора, то знайте, че това създава усещането за безпорядък. Дрехите изглеждат неподредени в коридора, така че е по-добре да измислите килер/гардероб с врати и да поставите връхните дрехи и шаловете вътре.

Много дрехи и обувки
Ако в коридора има много обувки, това също не допринася за привлекателността на вашия дом. Оставете нещата, които не носите в гардеробите, като например зимните ботуши през лятото или сандалите през зимата. Същото трябва да се направи и с горното облекло. Периодично проверявайте коридора за уместността на нещата там.

Хаос от малки неща
Слушалки, ключове, визитни картички, чанти - всичко това се натрупва на рафтовете до огледалото или в чекмеджетата на скрина и образува бъркотия. Подредете малките неща в малки органайзери. Така че поддържането на честотата в коридора и намирането на правилните неща ще бъде много по-лесно.

Неправилно подреждане на шкафовете
Някои хора имат друг проблем: има гардероби за дрехи и обувки, но те са поставени неправилно, развалят външния вид на коридора. Например, когато трябва да преминете през целия коридор, за да закачите сакото си или да приберете обувките си. В такива случаи има нарушения на ергономичността на пространството и трябва да помислите за пренареждане.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 12 Отговор
    Не малък процент от българите живеят по коридорите.
  • 2 от къде си вадят тези съвети?

    6 0 Отговор
    Първото е много неправилно. Дрехите трябва да се проветряват. Друг е въпроса че трябва да има по една връхна дреха на член от семейството, не пролетното яке, зимната шуба и т.н.

    Коментиран от #5

  • 3 Идън

    6 0 Отговор
    Мразя думата трябва.
  • 4 Соваж бейби

    1 2 Отговор
    Това с закачалките е отживелица ,само в някой държави на балкана някой си пазят закачалките и шкафчетата от оно време пра баба и дядо си тип Плюшкин.Филма на ужасите е пълен в апартамент най вече ако няма аспиратор якето хубаво да се вмирише на менюто за деня ,освен комшиите които храниш с аромат още от входа ще знаят и колегите какво си ял.Дизайнерската препоръка да си гледа работата я Ганчо като нарди и в комплект мукетена или персииска черга разните му балатоми още от вън пред вратата да не говорим ако някой му миришат обувките и не се къпи всеки ден за какво става на дума.
  • 5 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "от къде си вадят тези съвети?":

    Добре де защо трябва да е в коридора ?Гардероб нямаш ли ,сутрин нали отваряш да търсиш дрехи какъв е проблема с една дреха в повече да вземеш от гардероба .Няма нареждаш дрехи и обувки както в червен кръст или помощите за украина как ги бяха наредили на границата на Полша спомняш ли си ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.