Last news in Fakti

2 Юли, 2023 09:56 4 410 13

Хитовият сръбски сериал със звездно българско присъствие „Южен вятър“ завладява ефира от 5 юли

  • южен вятър-
  • ефир-
  • btv

В екшън сериала участват Христо Шопов, Александър Сано и Ивайло Захариев

Най-успешната сръбска продукция - "Южен вятър" (Južni vetar), завладява ефира на bTV от 5 юли (сряда). Епизодите на екшън сериала с участието на Милош Бикович и звездното българско присъствие на Христо Шопов, Александър Сано и Ивайло Захариев ще се излъчват всяка делнична вечер от 22, 30 ч., като ще са достъпни и онлайн на VOYO.

Първоначално "Южен вятър" излиза като пълнометражен филм през 2018 г. Премиерата му постига зашеметяващ успех - филмовите критици пишат суперлативни ревюта, бокс-офис приходите надминават 400 000 евро, а филмът се превръща в една от най-гледаните сръбски продукции за всички времена. Успехът на филма вдъхновява режисьора Милош Аврамович да пренесе историята и на телевизионния екран. За целта той разделя оригиналния филм на четири части и заснема десет допълнителни епизода. Така се ражда първият сезон на сериала, а през 2021 г. излиза и филмовото продължение - "Южен вятър 2: Ускорение".

"Южен вятър" проследява историята на Петър Мараш (Милош Бикович) - член на белградската автомобилна мафия, който влиза в конфликт с най-големия местен наркобос и така поставя себе си и близките си в смъртна опасност.

Мараш е автокрадец, който напуска дома на родителите си, за да заживее заедно с дългогодишната си приятелка София (Йована Стоякович) в новия им апартамент. Като член на белградската автомобилна мафия, на върха на която стои Царя (Драган Биелогрлич), той води охолен начин на живот и няма проблеми с полицията. Всичко за Мараш обаче се преобръща на 180 градуса, когато един ден избира да открадне грешната кола - S-класата на български наркодилър (Христо Шопов), пътуваща към най-големия сръбски наркобос - Гълъба (Небойша Глоговац). Влизайки в конфликт с конкурентния мафиотски клан, крадецът на луксозни автомобили поставя както себе си, така и близките си в смъртна опасност.

Сериалът е дързък и ироничен разказ за белградския подземен свят. Поредицата черпи вдъхновение от мрачните събития през 90-те години - период, в който на Балканите царят политически хаос, бедност и безредие. В сюжета му има и българска нишка, а някои от ключовите персонажи са изиграни от популярни наши актьори.

Сред тях е Христо Шопов, който влиза в ролята на влиятелния наркодилър Димитър Митевски. Ивайло Захариев се превъплъщава в сина на Шопов, а звездното българско присъствие се допълва още от Александър Сано и Иван Костадинов.

За главна роля в "Южен вятър" режисьорът Милош Аврамович избира най-обичания млад сръбски актьор и балкански секссимвол Милош Бикович, познат на българските зрители с главната си роля в "Хотел Елеон".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Редник

    18 8 Отговор
    Хитов сериал. Дръжки... Български звезди. Смях... Оценка за материала. Антиреклама... Иначе сериала може да е добър, но като чета тез лиготии и ми се отщява...

    Коментиран от #2

  • 2 Боза

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Редник":

    От най-чистите проби.
  • 3 ами,

    23 4 Отговор
    Не ми се гледат мутренски истории от 90 те...Баста вече на тези времена.
  • 4 плюс минус

    19 1 Отговор
    Преди години, по времето на соца по единствената БНТ, имаше един великолепен сръбски сериал "Горещ вятър".
    С Лю̀биша Са̀марджич в главната роля.

    Коментиран от #6

  • 5 Новичок

    2 5 Отговор
    Пфу ... лили маринкова със жълтото сако ,защо постоянно я пускате???
  • 6 ами,

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "плюс минус":

    Чак великолепен сериал не е бил,беше си комедийка.Ако не беше великолепния Лю̀биша Са̀марджич - нищо особено.Той направи сериала гледаем.Артист с голям чар.Да почива в мир.
  • 7 Дам

    7 9 Отговор
    Брех тея серви ще ни показват филм за мутри. Ами Под прикритие беше преди 10 години, закъснели са малко ми се струва.
  • 8 Дрън дрън та пляс

    8 4 Отговор
    ефира ще е завладян ако има кой да гледа тая боза
  • 9 Нощен скитник на вероятностите

    8 6 Отговор
    Тия сърби от нас са преписвали. Каквото и да продуцират,нашия сериал ,, Под Прикритие,, си остава по-добър и може би най-качествения съвременен такъв.
  • 10 ......па

    9 1 Отговор
    По Босфор тв.ако не е турска сапунка,ще чалгария,ако не е чалгария ще е мутрагени все отрицателно влияещи на населението.Нова/стара тв.и тя същата отвратителна пропаганда.Игнорирам телевизийте,гледам си по избор в интернет неща които ме обогатяват а не принизяват до амеба.
  • 11 нема що

    9 2 Отговор
    Филм за келеши.Само псувни !
  • 12 Кога сърбите ще пуснат

    3 7 Отговор
    български филм. Никога!
    Ако тукашните путинисти знаеха как сърбите са обучавани да ни мразят, щяха да си променят мнението и за Сърбия и за нейният тартор - Русия!

    Коментиран от #13

  • 13 А във Франция,

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Кога сърбите ще пуснат":

    Великата Британия и САЩ, дето чезнат от либофф по назе, какви български филми пускат по TV?
    ПП.Поздрави! Мирча Кришан някога всичко докарваше до краставичката , днес ти - до путинистите👍👍👍!