Last news in Fakti

10 Юли, 2023 14:31 33 593 15

Тази седмица ни връхлитат най-мощните магнитни бури на века

  • магнитно поле-
  • магнитна буря-
  • магнитни бури-
  • слънчеви изригвания-
  • слънце

Очаква се магнитните бури да ударят първо Северна Америка и Арктика

Тази седмица ни връхлитат най-мощните магнитни бури на века - 1
Снимка: Shutterstock

В сряда и четвъртък се очакват най-мощните магнитни бури през този век, алармират американски учени. В момента Слънцето се активизира и става с всеки ден по-силно, но все пак още не е достигнало пика си, който се очаква да е след няколко години.

Що се отнася до магнитните бури, то на 12 и 13 юли притеснителните прогнози сочат, че ще бъде постигнат най-високият връх не само за тази година, но и от началото на века.

И това съвсем няма да е пика на интензитета, а тук тепърва предстоят интересните и опасни случки. Слънцето тепърва ще бълва все повече огън и жупел към нашата планета, които ще прерастват във все по-силни магнитни бури, уточнява "Телеграф".

Грешна прогноза?

Учените тепърва ще разясняват какво точно се случи в началото на този юли, когато в първите три дни имаше магнитни бури, но те объркаха експертите.

Прогнозите сочеха, че тези бури трябваше да бъдат глобални заради силните изригвания на Слънцето, които стигнаха Земята.

Въпреки прякото попадение на слънчевия вятър върху нашата планета, магнитни бури се случиха предимно в Северна Америка и Арктика, където имаше проблеми не само при чувствителните хора, но и при техниката и най-вече при комуникациите.

Учените обаче се изненадаха защо директната атака на Слънцето не бе отразена от Земята в мощна магнитна буря. Нещо се случи, но точно какво, бъдещето ще покаже.

Влияние

Новите магнитни бури на 12 и 13 юли първо трябва да ударят Северна Америка и Арктика, а после да се разпространят върху други части на планетата. Но този път учените са предпазливи и не смеят да твърдят, че очакваните най-мощни щурмове ще бъдат глобални.

Иначе съветите са ясни – да се пазят предимно хората, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система, с дишането, главоболие, дископатия, ревматизъм, артрит и други подобни. Дори посред лято, могат да им се стоварят от небето неприятности.

Любопитно, но и напълно обяснимо е как екстрасенси се оплакаха, че магнитните бури им объркват осезанията и те губят възможностите си. Като по-чувствителни, напълно е възможно тази засилена активност да им се отразява зле.

Други пък е напълно вероятно да се активизират и да започнат да виждат и усещат неща, до които преди не са могли да се докоснат. Засега родни екстрасенси не са се оплаквали от проблеми с магнитните бури, но интересното тепърва предстои.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тапа Нар

    29 4 Отговор
    кажете на бокича да не се корка, това няма общо с Магнитски. Завалията ще подмокри бекинките

    Коментиран от #3

  • 2 Благодарим

    9 9 Отговор
    На някои от нас, по-специалните, ни действат мноооооого добре.
    А вие си дръжте страховете близо, мнооого близо😎

    Коментиран от #8

  • 3 ЧИЧО САШО

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Тапа Нар":

    БРАВО ПИЧ! ПРАВО В КАФЯВАТА ТОЧКА!!
  • 4 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    15 1 Отговор
    Ако видите северното сияние от България, не се радвайте! Може вече да е изпържена енергийната система и спътниците!

    Коментиран от #5

  • 5 Зета

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Промиването от Медии си е дало думата

    Коментиран от #6

  • 6 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Зета":

    Е и?
  • 7 Само да питам

    17 3 Отговор
    Екстрасенси и прочее дивотии.Вие нормални ли сте ?
  • 8 мдаа

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Благодарим":

    Вие сте енергийните вампири.
  • 9 мислещ

    11 2 Отговор
    Това е патетично зле:
    Слънцето тепърва ще бълва все повече огън и жупел към нашата планета, които ще прерастват във все по-силни магнитни бури, уточнява "Телеграф".

    Огън и жупел ... Леле, леле ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 СПРАВЕДЛИВ

    10 4 Отговор
    Явно слънцето знае от къде започват злините по нашата планета, затова първо там удря.
  • 12 незнайко

    7 4 Отговор
    ( В момента Слънцето се активизира и става с всеки ден по-силно, но все пак още не е достигнало пика си, който се очаква да е след няколко години.) СЕГА НАЯСНО ЛИ СА ВСИЧКИ ОТКЪДЕ Е ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ ? Никаква ЧОВЕШКА дейност не е ВИНОВНА !!!
  • 13 Сим салабим

    6 1 Отговор
    юимало бури, ама имало и объркване. Ами сега, ако пак има объркване? Дали е само от Слънцето или и от друго място?
  • 14 Аз пак

    1 1 Отговор
    Все ми е навирен, дали е от бурите?
  • 15 Пълен Репортерски ШИТ!

    0 0 Отговор
    Магнитните бури идват, копайте дупки и се крийте в тях.. Шаш и паника.. То е ясно, че не е за ходене по жегите, но толкова напрежение не бива да се всява!
    Путин, може да изпревари апокалипсиса, народе, поръчвайте си бункери, а пък, като излезете от тях какво очаквате да видите? ....