Last news in Fakti

18 Юли, 2023 15:42 1 785 13

Пуснаха първи тийзър на новия български филм „Чума“

  • чума-
  • български филм-
  • тийзър-
  • първи кадри

Видеото само загатва за достойнствата на дългоочакваната продукция и разкрива лицата на утвърдени звезди и младите надежди на българското кино

Пуснаха първи тийзър на новия български филм „Чума“ - 1
Снимка: Miramar Film

Пуснаха първи кадри от новия български филм „Чума“. Тийзърът излиза една година след началото на снимките в село Каменица и киноцентъра в Бояна.

Видеото само загатва за достойнствата на дългоочакваната продукция и разкрива лицата на утвърдени звезди и младите надежди на българското кино, коментират продуцентите от „Мирамар“. По думите им филмът отива извън определението „исторически“, въпреки че действието се развива в началото на 19-и век. Разказът се концентрира върху персонажите, върху груповия образ на селото и върху общочовешките морални ценности и първични инстинкти на фона на една пандемична обстановка.

Както писа БТА, главната роля е поверена на Свежен Младенов, като във филма участват още Велислав Павлов, Добрин Досев, Любомир Бъчваров, Станислав Пеев и Людмила Сланева. Роли имат и двама млади актьори - Матей Мичев и Евелина Бибова.

Вдъхновен от разказа на Йордан Йовков – „През чумавото“, сценарият на проф. Боян Биолчев, наред с многопластовите си философски послания, предлага сюжет, който ангажира и държи в напрежение, а зрителите лесно могат да се идентифицират с персонажите, допълват от „Мирамар“. Припомнят, че „Чума“ е заснет за 25 дни, като екипът на художниците Георги Димитров и Владимир Шишков възстановява полуразрушени къщи, за да създаде декора за дома на чорбаджията, селска кръчма, манастир и други. Във филма има множество каскади с коне и камили, пожар и масови сцени.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сух

    14 1 Отговор
    Тийзър.. С идеята да се правим на модерни, показваме малоумното положение на съществуването си..


    Сух

    Коментиран от #11

  • 2 Заливат българите

    5 5 Отговор
    с негативизъм отвсякъде! Правете весели филми и музика. Този народ трябва да се смее и забавлява, за да пребъде, а не постоянно да го заливате с чумави филми и тъжно-чумава музика! Игото беше преди 150 години. Що не вземете да се спрете?

    Коментиран от #7

  • 3 Калмук

    13 1 Отговор
    "... тийзър ..." ?!?!? Ивинявам се, но това е пълна простащина ! Колко безграмотен трябва да си за да не можеш да го кажеш с български думи ?!?!?
  • 4 Гост

    11 2 Отговор
    Бълграската кино индустрия БЕШЕ, сега е само цуни-гуни, НЯМА КИНО, НЯМА КУЛТУРА, има ГРАБЕЖ!
  • 5 ИВАН

    10 1 Отговор
    Вкараха набързо думата "куиз" вместо викторина, а сега ще гледаме "тийзъри" - урааааа !!!! ... всеки ден се чувстват задължени да затриват езика български и българщината изобщо.
  • 6 Знам го!

    4 2 Отговор
    Това е филма за Корнелия Нинова.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Никой

    8 1 Отговор
    ...каквоооо е това тизър, бе...
  • 9 Опааа

    5 1 Отговор
    Поредната тЪпня! 🤦‍♂️
  • 10 Ти това

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Забавлител":

    маанеттата (чалга) за музика ли го имаш? Това не е българска музика. 😉
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 артист

    5 0 Отговор
    Коментирате дреболии.По- интересно е,какъв сценарий е направен по Йовков.Най-често там се дънят....

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "артист":

    Като за типичен български .Нещо не се усеща духа на Йовковото село като гледаш ,,тийзъра".Героите едни чисти,стерилни някак изглеждат. Трудно се изразява Йовков чрез кино.,По чумавото" не е дълъг разказ,което прави заснемане на филм по него доста трудно .Но ще го гледаме,ще видим.