Last news in Fakti

18 Юли, 2023 17:45 2 085 8

5 неща, които ви пречат да бъдете успешни

  • успешни-
  • разорени-
  • съвети-
  • самоусъвършенстване

Ето кои са те

5 неща, които ви пречат да бъдете успешни  - 1
Снимка: Shutterstock

Погрешно смятаме, че успешните хора задължително идват от богати семейства и са завършили елитни университети. Истината e, че най-продуктивните хора са тези, които са успели да развият личностните си качества.

Днес ви представяме 5 неща, заради които не сте успешни и постоянно сте разорени:

1. Не се вслушвате в съветите на хора, които са били на ваше място

Ядосваме се, когато казваме на детето ни: "Не бъркай в контакта, защото ще те хване ток", а то не ни слуша, но в същото време се замислете колко пъти са ви казвали: "Не прави това, защото съм минал през него и ще е лошо за теб". И въпреки че нашите близки хора са ни съветвали за много неща, през които са минали в живота, ние като магарета се инатим и въпреки всички заръки правим онова, което сме си наумили с почти ясната идея, че ще се опарим. Ако преодолеете ината си и започнете да се вслушвате в съветите на близките си хора ще си спестите много ядове.

2. Отказвате да поискате помощ

Няма нищо лошо в това да имате гордост, но трябва да осъзнаете, че никой човек не е създаден да живее сам. Осъзнаването, че имате слабости или сте притиснати в ъгъла и имате нужда от помощ е много важно за успешното ви изграждане като личност. Високомерието в крайна сметка вреди само и единствено на вас.

3. Купувате скъпи неща, за да впечатлите хората, на които не им пука за вас

За съжаление, това е един от най-разпространените проблеми. Склонни сте да купувате толкова много безполезни и глупави неща само защото това ще ви направи част от вървежните хора. Насочете енергията си към това да намирате истински хора в живота си, а не да впечатлявате сноби.

4. Продължавате да разчитате на работа за доходите си

Живеем в икономика, в която заплатите се поддържат изкуствено ниски. Имаме представители на човешките ресурси, които отхвърлят топ кандидати поради факта, че имат живот извън работата. Имаме цяла политическа и данъчна система, която наказва хората, които работят. Не позволявайте на другите да ви казват какво можете и какво не можете да постигнете. Стига да имате законово право да го правите и имате опит, поемете по свой собствен път и направете свой собствен бизнес.

5. Закачате се с хора, които се възползват от вас

Нека бъдем честни, всички знаем кои са хората в живота ни, които са се впили като пиявици в нас и само смучат от отношенията ни, без да дават нищо. Успешните хора имат смелостта да се разделят с нездравословни отношения. Просто сложете точка на всички онези приятелства, които ви носят само тягостни усещания.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко

    17 2 Отговор
    Как да са ниски заплатите! Ще ядете филия с мас и ще спестявате!
  • 2 Номер 6

    17 0 Отговор
    Не сте подмазвач!
  • 3 честен ционист

    10 0 Отговор
    Комбинацията между прост и наивен е решаваща в случая за Ганчо.
  • 4 Демократ

    18 1 Отговор
    Демокрацията ми пречи. На моите години баща ми беше изплатил 3 апартамента и вдигнал къща на село. Аз с ипотека за 30 години
  • 5 Олиглот

    11 0 Отговор
    явно на баце боки тези пет неща не му пречат
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 086

    4 0 Отговор
    Само заради точка 4. слагам оценка 5.
  • 8 Шенген и еврозона

    4 0 Отговор
    Още не сте емигрирали от кочината бг.