Last news in Fakti

24 Юли, 2023 08:11 2 792 6

"Барби" задмина "Опенхаймер"

  • барби-
  • опенхаймер-
  • филми

Филмът е посветен на емблематичната кукла, която дебютира преди 60 години

"Барби" задмина "Опенхаймер" - 1
Снимкa: БГНЕС

Новият филм "Барби" донесе приблизително 155 милиона щатски долара на американските и канадските кина през уикенда, поставяйки рекорд за най-касова премиера през 2023 г., съобщи "Уорнър Брос", цитиран от NOVA.

За сравнение, "Опенхаймер" на режисьора Кристофър Нолан, разказващ за създаването на атомната бомба, събра 80,5 милиона долара в местните кина.

"Барби", с участието на Марго Роби е филм на режисьорката на "Малки жени" Грета Геруиг, посветен на емблематичната кукла, която дебютира преди 60 години.

"Опенхаймер" е с участието на Килиън Мърфи в ролята на американския учен Джей Робърт Опенхаймер, човекът, разработил атомната бомба. Филмът получи възторжени отзиви и се очаква да бъде претендент в предстоящата надпревара за наградите "Оскар".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    19 4 Отговор
    Толкова им е акъла на американците !
  • 2 Only in САЩ

    20 4 Отговор
    Само с САЩ един филм за пластмасова кукла може да бие в боксофиса историческа драма за Опенхаймер. Ми то на 65% от х американците името му нищо не им говори. Виж…. Барби и Кен е друго
  • 3 Сандо

    16 4 Отговор
    Класация,мерило за вдетиняването на американците.Може да се приеме и като тревожен сигнал за видиотяване.
  • 4 Всъщност

    11 2 Отговор
    Логични приходи за лека комедийка като "Барби" . Странно , че филм за социопат и психопат работил за щатската атомна бомба изобщо се е гледал .
  • 5 Плашимир

    9 3 Отговор
    Следваща драма: Барби и кен срещу Чебурашка и крокодила Гена!
  • 6 Някой

    12 3 Отговор
    Дааа..... Товап оказва какво е състоянието на американското общество.
    Питайте един средностатистически плужек...., ъъъ, гражданин на САЩ, де, кой е Опенхаймер и с какво е известен? Ще настъпи едно ктравешко мълчание и ще почне да те гледа с тъжни очи, и аха-аха да проговори... После го питайте за Барби - ще му грейне погледа и ще почне да дрънка...
    Тази новина наистина е като поставена диагноза на американското общество (европейското също, в това число и българското).