Last news in Fakti

25 Юли, 2023 10:05 3 769 1

Рецепта на деня: Торта парфе "Три шоколада"

  • торта-
  • парфе-
  • шоколад-
  • десерт-
  • сладкиш-
  • какво да сготвя

За любителите на леките сладкиши

Рецепта на деня: Торта парфе "Три шоколада" - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • какаови бисквити - 200 грама
  • краве масло - 120 грама
  • сладкарска сметана - 1 литър
  • прясно мляко - 500 мл
  • бял шоколад - 200 грама
  • черен шоколад - 200 грама
  • млечен шоколад - 200 грама
  • желатин - 3 броя
  • какао - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за торта три шоколада е подготовката на блата. Смилате какаовите бисквити с помощта на блендер или кухненски робот, разтопявате кравето масло и го добавяте към бисквитите. Размесвате добре, до получаване на маслени трохи. На дъното на форма за кекс с падащи стени поставяте хартия за печене, върху която разпределяте трохите и притискате добре с ръце, до получаване на блат. Прибирате в хладилника, за да стегне.

В голяма купа изсипвате сметаната и добавяте прясното мляко, след което ги разбърквате. Разпределяте тази течност на три равни части. Нарязвате първо черния шоколад на ситни парченца. Слагате 500 мл от сместа от мляко и сметана на котлона на ниска степен. Разтопявате едно пакетче желатин на водна баня, като го изсипете в чаша, добавите 4-5 супени лъжици вода, разбъркате и поставите чашата в малък съд с вода на котлона, за да се разтопи. След като млякото е топло, но в никакъв случай вряло или прекалено горещо, добавяте нарязания шоколад и започвате да бъркате с лъжица или тел за разбиване до пълно стопяване на шоколада. Добавяте разтворения желатин, разбърквате много добре и изсипвате тази смес върху блата и отново прибирате в хладилника за час-два докато стегне.

След като първият шоколадов блат е вече стегнал, пригответе втория по същия начин. В затоплената смес от мляко и сметана, добавяте нарязания на ситно млечен шоколад, както и набъбналия желатин. Разбърквате много добре и изсипвате върху върху блата и отново прибирате в хладилника. След още час-два приготвяте по същия начин и сместа с белия шоколад и оставяте така получената торта да стегне за няколко часа или една нощ. По желание поръсвате тортата с какао, пише supichka.com.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз,достатъчно ли е?

    1 1 Отговор
    Рецептата е чудесна, става много лек и вкусен сладкиш.