Last news in Fakti

25 Юли, 2023 10:56 4 950 27

Нашенка сравни скъпите пържоли у нас със спагетите в Италия

  • пържоли-
  • обслужване-
  • италия-
  • чужбина-
  • спагети-
  • ресторант-
  • сметка

Българката разказа кратка, но поучителна история за обслужването и отношението към клиента в Италия

Нашенка сравни скъпите пържоли у нас със спагетите в Италия  - 1
Снимка: Shutterstock

Българка накара социалната мрежа да се замисли сериозно за отношението към клиентите в ресторанта, след като реши да разкаже за случка в Италия от последните дни. Поводът да сподели тази история са прословутите пържоли за 650 лева, поднесени на родното Черноморие.

Както сме чували, а може би и изпитвали сами, отношението към клиента в чужбина, особено в някои европейски страни, е много по-различно. Ето какво споделя Марина С. в профила си в социалната мрежа:

„Не знам за каква пържола говорят всички, но онзи ден в Рим вечеряхме спагети и не ни харесаха. Когато ни попитаха дали ни харесват, ние откровено казахме "не" и те не ни ги таксуваха.

Не е имало никакво пазарене и мрънкане.

Просто Италия.

Само казвам.“

Марина споделя случката си на фона на ситуацията отпреди близо седмица, при която българин поръча обяд за семейството си, който включва три пъти американски Рибай стек. Въпреки че го пише в менюто, не разбира, че цената му е 35 лв. на 100 грама. На видеото дори се чува, че сервитьорката е предупредила господина, но той въпреки това остава шокиран от солената сметка.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ценител

    44 15 Отговор
    Изяли са храната, но са казали, че не им харесва?

    Това по-скоро е "пример" за манталитета на даващата примера.

    Когато нещо не ти харесва на вкус в ресторант викаш обслужващия те и посочваш какво не е наред, а не обясняваш колко е лошо след като си е нахранил.

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сталин

    24 16 Отговор
    Спагети- храна за бедняци,струващи един лев
  • 4 Калитко

    31 12 Отговор
    Па тя момата ако никога не е яла правилно приготвена паста няма как да и хареса Италианската.Тя явно си е свикнала да е варена 30-40минути и на вид да е като качамак.
  • 5 Пържолко

    19 4 Отговор
    Никой не желае да отиде на почивка и да се върне осъден че е изял 3 пържоли.
  • 6 Мамул

    15 7 Отговор
    И като има предвид, че Южна Италия е Северна Африка.
  • 7 Манчев

    7 7 Отговор
    и аз така лапам и не заплащам. по добре гадните италянски манжи - спагети, пици, пасти , отколкото кебапчета с таратор, палачинка с мармалад и салата от червено цвекло. блек рибай е свръх скъпо сецретно италянско телешко месце за богати . в холадия 25 евро . Спагетите са 14 евро . Пестиш и ядеш без да платиш ни спагети ни блек рибай . тарикатлъци.
  • 8 За протокола

    30 4 Отговор
    Хареса ми идеята, за която прочетох наскоро, спагетите да се оферират на сантиметър, и я допълвам с предложението ориза да се оферира на зрънце, боба, също, зелето и салатите на листо, магданоза също и т.н. в този дух.
    Фармацевтите могат да предлагат медикаментите на хапче и милилитър, самолетните билети да се продават на прелетян километър и т.н. И сметката, която се представя, да се приема на пълно доверие.
  • 9 Антон

    21 12 Отговор
    Аман от подобни клоуни. Тази защо е яла спагетите като не им харесва? Що не е хапнала селектирано телешко в Рим, за да види колко е щяла да плати.....
  • 10 Ами сега?

    21 6 Отговор
    Ако можеше да направи сравнение и между общата картинка или обстановката в двете заведения със сигурност щеше да установи, че варненския "ресторант", в сравнение със заведението в РИМ по скоро има вид на кухня за бездомници от български тип. Вероятно в Италия и тези обществени заведения са на много по високо ниво от някои многозвездни наши ресторанти.

    Коментиран от #11

  • 11 Ценител

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ами сега?":

    Глупаво е да правиш сравнения без да знаеш какво с какво сравняваш.

    Коментиран от #12

  • 12 Ами сега?

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "Ценител":

    От мен да го знаеш! Още по глупаво е да изказваш мнение за някого когото не само не познаваш, но дори не знаеш как изглежда, какво знае и какво не! Не знам какви за ти ценностите, които цениш, но да се изказваш неподготвен не е никаква ценност.

    Коментиран от #20

  • 13 Ти си

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ценител":

    Тук съм напълно съгласен - нормално е да хапнеш 2-3 хапки от ястието и да кажеш че не ти харесва а не да измуаш всичко и да кажеш после че не ти е харесало!
    Това е статия от Мара за кликове......
  • 14 А СЕТИ ЛИ СЕ

    22 4 Отговор
    Някои да попита кога се мерят пържолките в сурово или печено състояние. Защото ако ги мерят в сурово ощетяват клиента като се стопят мазнинките. И откъде да сме сигурни, че не ни удрят в грамажа като на пазара! Трябва да ги сервират върху кантар!

    Коментиран от #17, #18, #26

  • 15 Лошия

    14 5 Отговор
    Айде и тази да се похвали, че е ходила до Италия. Само дето не е разбрала, че сервитьора я е съжалил.
  • 16 000013

    22 0 Отговор
    Прочети коментар 4 .
    Поръчай си спагети вонголе поръсени с трюфели и тогава ела и ни кажи че спагетите са за бедняци.
  • 17 TV Бобов дол

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "А СЕТИ ЛИ СЕ":

    Калкулацията винаги се прави със сурови продукти !
  • 18 един

    4 8 Отговор

    До коментар #14 от "А СЕТИ ЛИ СЕ":

    Такава храна сервирана в скъпи заведения не е като за голи келеши като тебе и мене,чи и кантар искал!Най-добре си купи стек от магазина и си го яш в къщи,таман няма да размазхаш и касови бележки после!

    Коментиран от #19

  • 19 Аз и пари да имам

    13 3 Отговор

    До коментар #18 от "един":

    Никога ама никога няма да дам 600 лв за две три пържоли! Този е искал да си направи реклама и успя след ден вече ще е забравен!

    Коментиран от #21

  • 20 Фон дер Миндер

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ами сега?":

    Ти пък къде изказване на мнение относно личността ти ? Коментира е за написаното от теб ,а не за личността ти ! Разбираш ли това ,правиш изобщо разлика? На никой не му дреме за личността ти , а още по -малко се интересуваме как изглеждаш . Какво общо има външния ти вид с темата изобщо??? Моля ,обясни на нас невежите . Ако ти е възможно, разбира се
  • 21 Кой разбрал, разбрал!

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "Аз и пари да имам":

    Не знам кой каква реклама е искал да си направи и кой е успял, но най голямата реклама е за варненските ресторанти, всички останали по Черноморието и българския туристически бизнес като цяло. С безразборно раздаваните звезди на заведения и хотели за да нямат таван цените им, които отговарят само и единствено на условието "наш човек". В крайна сметка, кой каквото си постели на това ще легне.
  • 22 ганю

    4 2 Отговор
    Южна Италия не е Северна Африка
    а мафиотска дупка
  • 23 И какво общо

    4 1 Отговор
    има пържолата с попарения фураж??? И какво се пънеш с Италия да не е до луната???? В една Гърция може да вечеряш+узото за 15 тина евро, А можеш и за 150+ има ценорасписи четете ги ако можете.
  • 24 Салваторе

    6 0 Отговор
    Живея в Италия от години. Не е удачно да се сравняват нещата и да се правят генерални изводи. Предполагам госпожата се е забила в топ селфи туристическо място, където всички заведения обслужват нискобюджетни туристи с огромен пътникопоток. Храната там е отвратителна и местни не стъпват, целият кухненски персонал са черни или индийци. Има ресторанти с пасти за над 100 евро , но най вкусно е по селските тратории.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "А СЕТИ ЛИ СЕ":

    Приятелю имаш ли идея какво чудо е това Рибай стек? Това че дадения ресторант е постъпил типично по български обявявайки цена грамаж е въпрос на друг разговор но кво да правиш български бизнесмени.
  • 27 ганю

    0 0 Отговор
    общото между двете държави е че се управляват от мафията
    затова сте от години на дъното