Last news in Fakti

25 Юли, 2023 11:32 3 279 0

HBO прекрати преждевременно договора с Джордж Р. Р. Мартин. Каква е съдбата на "Домът на дракона"?

  • джордж р. р. мартин-
  • домът на дракона-
  • hbo-
  • игра на тронове-
  • договор

Договорът е бил прекратен на 1 юни, но Мартин пояснява, че има още работа със стрийминг платформата

HBO прекрати преждевременно договора с Джордж Р. Р. Мартин. Каква е съдбата на "Домът на дракона"? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Джордж Р.Р. Мартин публикува актуална информация за всички проекти, в които участва, и се изказа за стачките на WGA и SAG-AFTRA.

В последния си запис в блога Мартин казва, че стачката на WGA "е най-важната в моя живот", цитира го Deadline.

"Никой не може да бъде сигурен къде ще продължим оттук нататък, но имам лошото предчувствие, че тази стачка ще бъде дълга и горчива. Тя може да стане толкова лоша, колкото прословутата стачка от 1985 г., макар че се надявам да не е така", добавя той.

Мартин разкри, че "цялостното му споразумение с HBO е било прекратено на 1 юни", но все още има "много работа", като добави, че "тези стачки всъщност не са за имената на сценаристите, продуцентите или шоурънърите, повечето от които са добре; стачкуваме за начинаещите сценаристи, редакторите на сюжети, студентите, които се надяват да пробият, актьора, който има четири реплики, момчето, което работи на първата си щатна работа и мечтае един ден да създаде свое собствено шоу, както направих аз през 80-те години".

Що се отнася до втория сезон на " Домът на дракона", Мартин казва, че "всички сценарии са били готови месеци преди началото на стачката на WGA. Доколкото ми е известно, оттогава не е писано нищо".

"Домът на дракона се снима предимно в Лондон (и малко в Уелс, Испания и на различни други места), поради което снимките продължават", добави Мартин. "Актьорите членуват в британския профсъюз Equity, а не в SAG-AFTRA, и въпреки че Equity силно подкрепя американските си братовчеди (планиран е голям митинг, за да се изрази тази подкрепа), британският закон им забранява да организират стачка на съпричастност. Ако те излязат на протест, нямат никаква защита срещу уволнение за нарушаване на договора или дори срещу съдебен процес."

Мартин каза, че се е срещнал с продуцентите на сценичната пиеса "Железният трон", като разкри, че сценариите "вървят добре", и добави: "Може би дори ще успеем да пренесем представлението на Уест Енд до... не, по-добре да не казвам, не искам да провалям проекта."

Що се отнася до "Ветровете на зимата", Мартин казва, че работи по него "почти всеки ден. Пиша, пренаписвам, редактирам [и] пиша още малко. Постигам стабилен напредък. Не толкова бързо, колкото на мен ми се иска... със сигурност не толкова бързо, колкото на ВАС ви се иска... но все пак напредък. Това ме пази от неприятности."


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА