Last news in Fakti

25 Юли, 2023 15:28 2 262 1

"Завръщането" на Сатурн открива нови възможности

  • транзит-
  • планета-
  • сатурн-
  • астрология-
  • движение-
  • ретроградна

Транзитът на Сатурн ни връща към стари уроци

"Завръщането" на Сатурн открива нови възможности - 1
Снимка: Shutterstock

През седмицата, в която се чувствате особено емоционални, трябва да знаете, че Луната е пълна. Или пък, когато закъсненията и технологичните сривове сякаш доминират в ежедневието ви, е достатъчно да си спомните, че Меркурий, планетата на комуникацията и технологиите, е ретрограден. Казано по-просто: много неща могат да бъдат обяснени с това какво правят планетите и светилата (Слънцето и Луната). Макар че всички ние колективно се ориентираме в пълнолунията и ретроградните движения на Меркурий, в същото време всеки, индивидуално преминава през големи астрологични събития - известни още като лични транзити - в тандем с хората, които са родени по същото време като вас.

Един от най-известните лични транзити е завръщането на Сатурн, пише vesti.bg.

Сатурн, планетата на задачите, контролира правилата, ограниченията, лимитите, границите, дисциплината, авторитетите и предизвикателствата и му трябват около 29 години, за да направи едно пълно пътуване през 12-те зодиакални знака. При това, когато сте приблизително на 29, 58 и 87 години, Сатурн се връща обратно на точното място, на което се е намирал, когато сте се родили, представяйки ви Сатурново завръщане. През този период сте подтикнати да обмислите напредъка си по уроците, които планетата има да ви преподаде по отношение на работата, отговорността.

Можете да мислите за този период, който ще усещате около две-три години - като за сериозна проверка на реалността и официално посрещане на зрелостта. Това е добър момент не само да си дадете сметка докъде сте стигнали, но и къде искате да бъдете. С други думи, това е идеалната възможност да преосмислите перспективата и пътя си, за да се подготвите за още по-голям успех в дългосрочен план.

Как да се възползвате максимално от завръщането на Сатурн?

Като оставим настрана астрологията, краят на 20-те ви години е важен преход. Вероятно виждате много хора около вас да се женят, да забременяват, може би да си купуват жилище или да навлизат в професионалния живот. Това са събития, които са свързани със Сатурн. Обвързани са със ангажименти, основи и традиции, който полагате във вашия живот. По време на завръщането си към Сатурн може да се окажете на прага да направите някои от тези неща или да положите други подобни основи на живота си като възрастни. А ако не го направите, може да се притеснявате, че не успявате да го направите.

Докато правите равносметка и размишлявате, може да изпитвате натиск, животът ви да изглежда по определен начин. Помислете дали да не се погрижите за благополучието си и да се възползвате максимално от транзита по следните начини.

Транзитите на Сатурн изискват от нас да бъдем по-зрели и да се справим с проблемите, но също така е важно да се има предвид, че Сатурн е като обсебен от правилата, родител на небето. А някои правила, традиции и условности просто не съответстват на това, което сте като личност и не са предназначени за това, знайте, че завръщането на Сатурн няма за цел да ви принуди да се съобразите с обществените норми, за да постигнете успех. Вместо това може да се насочите към обмисляне на тези обичайни аспекти от живота на възрастните и към сериозно изследване на душата относно това дали те са подходящи за вас, точно сега или дори изобщо.

Знайте, че завръщането на Сатурн няма за цел да ви подтиква да се съобразявате с обществените норми, за да бъдете успешни.

Ако по някакъв начин сте започнали да действате сами, независимо дали сте избрали дългосрочна връзка вместо официален брак или сте станали предприемач вместо традиционната работа от 9 до 5, вероятно ще бъдете по-успешни, отколкото бихте били, ако бяхте поели по стандартния път.

Подходете към най-смелите си мечти от нов ъгъл

Завръщането ви към Сатурн, действа като проверка на реалността, свързана с вашите стремежи. Може би когато сте завършили колеж, сте били убедени, че преди да навършите 30 години, ще бъдете успешен сценарист или ще имате дългогодишен партньор. Кариерата ви, обаче се е развила в друга посока. Постигането на определени цели отнема повече време, отколкото сте очаквали. Влиянието на планетата, по отношение на задачите, които сте си поставили, може да бъде сурово.

Опитайте се да промените гледната си гледна точка с по-трудолюбива и творческа. Ако все още искате да постигнете това, което първоначално сте си поставили за цел, завръщането на Сатурн е шанс да преосмислите, как ще го постигнете. Може да решите да се върнете в училище за придобиване на по-висока степен или да се посветите на работа върху личностното си развитие.

Визуализирайте идеалния си живот

Когато сте в период на връщане на Сатурн, не забравяйте да отделите време за изключване и настройване към най-големите си желания. Затворете очи и си представете себе си на 39, 49 и 59 години. С кого сте заобиколени? Как прекарвате дните си? Как изглежда кариерата ви? Как се грижите за ума, тялото и духа си? Къде живеете? Прекарването на колкото се може повече време в конкретизиране на тази визия и евентуално дори в нейното записване, може да ви помогне да се възползвате максимално от това време.

Завръщането ви към Сатурн е най-добрата възможност да се преоткриете

Подобно на затъмненията и ретроградните явления, завръщането на Сатурн има репутацията на плашещ, разочароващ момент, който може да направи живота ви още по-труден. Тази мрачна репутация е неоправдана. Да, Сатурн може да ви даде трудни уроци, особено ако ви е трудно да се справите и да поемете отговорност за действията, поведението и бъдещето си. Планетата, която поставя задачи, също така възнаграждава упоритата работа, прагматизма, отговорността, зрелостта и ангажираността.

Уран, планетата на революцията, може да донесе зашеметяваща промяна, а Плутон може да е планетата на трансформацията. Сатурн ви предоставя възможност да подновите ангажимента си към дългосрочните цели, или да ги преосмислите изцяло. С други думи, това е шанс да преоткриете себе си по начин, който може да създаде предпоставки за успех за десетилетия напред.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тихо и другите

    1 0 Отговор
    Да влязат санитарите...