Last news in Fakti

1 Август, 2023 08:33 1 530 8

Бумът на "Барбенхаймер" не стихва

  • барби-
  • опенхаймер-
  • барбенхаймер-
  • филми-
  • бокс офис

Постъпленията от двата филма заедно - "Барби" и "Опенхаймер" вече надхвърлиха един милиард щатски долара от продажби на билети в световен мащаб

Бумът на "Барбенхаймер" не стихва - 1
Снимкa: БГНЕС

"Барби" оглавява бокс-офис класация на Северна Америка за втора поредна седмица, а след нея се нарежда филмът "Опенхаймер", предадоха световните осведомителни агенции.

Седем дни след дебюта на двете продукции в киносалоните, бумът на "Барбенхаймер" не стихва.

От "Барби" на режисьорката Грета Гъруиг и "Опенхаймер" на Кристофър Нолан се очакваха рекорди в бокс-офис класацията и двата филма се представиха необичайно силно в киносалоните, отбелязва Асошиейтед прес.

Оказва се, че "Барбенхаймер" не е феномен за един уикенд. Постъпленията от двата филма заедно вече надхвърлиха един милиард щатски долара от продажби на билети в световен мащаб. Според Пол Дергарабедян, старши медиен анализатор в "Комскор", това е "крайъгълен камък за филмите, зрителите и киносалоните". "Две продукции на конкуриращи се студия, свързани по този начин, взаимно помагащи си … не знам дали има нещо подобно в историята на бокс-офиса", отбелязва той. "Това наистина е без аналог".

"Барби" спечели значителните 93 милиона щатски долара през втория си уикенд, сочат оценки на студиото "Уорнър брос" в неделя. Пропитата с розово сензация отбелязва устойчив интерес, след като при дебюта си реализира най-доброто постижение за годината - печалба от 162 милиона щатски долара. Продажбите на билети паднаха само с 43 на сто през втората седмица от излизането на продукцията.

"Барби" също изпревари "Черният рицар" на Нолан, като регистрира най-добрите първи две седмици в кината от всеки друг филм на "Уорнър брос", отбелязва Асошиейтед прес. Досега продукцията на Нолан беше с най-добро представяне от тези на студиото.

"Барби" скоро ще я превърне в най-големия касов хит на лятото. Всеки ден, в който се излъчва, продукцията с участието на Марго Роби и Райън Гослинг реализира постъпления от поне 20 милиона щатски долара.

Ефектът "Барби" не е само в Северна Америка. Филмът реализира приходи от 122,2 милиона щатски долара в международен план през уикенда. Общо приходите достигат 775 милиона щатски долара, сочат данни, публикувани от Асошиейтед прес. Това са резултати, които учудват дори опитни директори на студия. "Има … публика, която иска да бъде част от духа на момента. Където и да отидете, хората носят розово. Розовото превзема света", казва Джеф Голдстайн, дистрибутор на "Уорнър брос".

"Опенхаймер" на “Юнивърсъл пикчърс" и тази седмица се нарежда на втора позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, като реализираните приходи са 46,2 милиона щатски долара. Филмът също се представя силно във втория си уикенд в киносалоните, като продажбата на билети за него е намаляла само с 44 на сто.

Тричасовата драма на режисьора Нолан, в която Килиан Мърфи е в ролята на физика, разработил на атомната бомба Робърт Опенхаймер, е натрупала досега 174,1 милиона щатски долара.

С допълнителни 72,4 милиона щатски долара от международни киносалони, "Опенхаймер" вече надхвърли приходи от 400 милиона щатски долара в световен мащаб.

Премиерната продукция "Привидения в къщата”, адаптация на атракция в тематичния парк на Дисни, лесно беше засенчена от "Барбенхаймер". Филмът, който струва около 150 милиона щатски долара, дебютира с постъпления от 24,2 милиона щатски долара в Северна Америка и девет милиона щатски долара - в чужбина.

"Привидения в къщата" е с участието на ЛаКийт Станфийлд, Тифани Хадиш, Дани де Вито и Джейми Лий Къртис. Режисьорът е Джъстин Симиен.

“Звукът на свободата” се нарежда на четвърто място с 12,4 милиона щатски долара през четвъртия си уикенд. Така общите приходи от продадени билети в киносалоните в Северна Америка досега са почти 150 милиона щатски долара.

След него е "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа" с участието на Том Круз, който събра приходи от 10,7 милиона щатски долара през третия си уикенд. Общата му печалба на северноамериканския пазар възлиза на 139,2 милиона щатски долара.

Хорърът "Говори с мен" на А24 се представя добре, като дебютира с 10 милиона щатски долара. Филмът, режисиран от австралийците Дани и Майкъл Филипу и с участието на Софи Уайлд, беше премиерно показан на кинофестивала "Сънданс" през януари. Тогава получи страхотни отзиви от критиците, отбелязва Асошиейтед прес. Направен е за скромните 4,5 милиона щатски долара, допълва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йхнкхйких

    10 2 Отговор
    Лигавата боза барби и еднорога хехеххехее лигочи хехехехехехехехехехехехехх !! РУСКИЯ БОГАТИР ЩЕ ГИ РАЗМАЖЕ КАТО ХЛЕБАРКИ ЗАПАДНИТЕ ЛИГАВИ ПЛУЖЕЦИ

    Коментиран от #6

  • 2 Ироничен

    13 0 Отговор
    "Барби" е дори по-захаросан от очакваното. Мъж не може да го изтърпи.
  • 3 Емили с Тротинетката

    3 6 Отговор
    Розовото превзема света.Да живее знамето на 🌈.
  • 4 йхнкхйких

    17 0 Отговор
    Бозавуд бълва затъпяващи филмчета иначе няма да се харесат на бургер консуматорите които са ги заринали с реклами на всякакви ненужни боклуци ! Това е истината за затъпялото консуматорско общество !
  • 5 Парфюма

    5 1 Отговор
    Кокорчо отдавна има розови прашки!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 нпо агент

    4 3 Отговор
    такива реклами правите..отгоре трябва да пише..спонсорирано..от сащ..всички бълвочи идват от америка..е има и качествени неща..но тези филми за барби и батмани и други боклуци..
  • 8 Някой

    6 0 Отговор
    Държава, в която филм като "Барби" може да стане номер 1 по гледаемост, е пропаднала държава. В нея ценностите са изкривени до неузнаваемост. И на тази държава не трябва да се позволява да се прави на световен бабаит.