Last news in Fakti

11 Август, 2023 12:11 3 687 10

Свалиха със 150 хил. лева цената на къщата за гости на Милко Калайджиев

  • милко калайджиев-
  • къща за гости-
  • на търг-
  • нап-
  • задължение-
  • по-ниска цена

Фолкпевецът, който ще се раздели с имота си заради задължения към фонд „Земеделие“, не иска да коментира продажбата

Свалиха със 150 хил. лева цената на къщата за гости на Милко Калайджиев - 1
Интернет снимка

Националната агенция за приходите сложи за втори път на тезгяха къщата за гости на фолкпевеца Милко Калайджиев.

Първият опит за продажба се провали, тъй като поисканата цена от 600 000 лева явно се видя твърде висока на кандидат-купувачите.

При втория опит за продажба първоначалната цена, от която ще тръгне наддаването, е намалена със 150 000 лева и сега е закована на 450 000 лева. Това се прави във връзка с разпоредбите на данъчно-осигурителния процесуален кодекс, според които на втория търг цената е 75% от тази на първия.

Самият фолкпевец, който ще се раздели с имота си заради задължения към фонд „Земеделие“, не иска да коментира продажбата. „Вече не ми се говори, три години ме питат едно и също“, казва той и обещава, че щом сделката се случи, веднага ще я коментира.

Проверка на „Телеграф“ показа, че къщата, която все още приема гости, е свалила цената на нощувката от 120 на 90 лева. Стаите са с голяма спалня, но може да се добави и още едно легло, така че да нощуват трима, обясняват от мястото за настаняване.

Стаите са общо пет, а ако се наеме цялата къща, цената е 450 лева. В нея могат да бъдат настанени 10, максимум 15 души. Отскоро къщата има и външен басейн. Тя се намира в село Мезек в Източните Родопи и е с площ 341 кв. м.

Кандидат-купувачите могат да направят оглед в периода от 25 август до 31 август. Търгът с тайно наддаване ще се проведе на 11 септември, а за участие в него до 1 септември трябва да се плати депозит от 20% от първоначалната цена, или 9000 лева.

До продажбата от НАП се стигна след проверката на фонд „Земеделие“ на всички къщи за гости, направени с европари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. След проверката бе обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 000 лева заради неизпълнение на бизнес плана. Още по време на инспекциите Мустак №1 на републиката обяви, че е изряден, къщата работи по предназначение и няма за какво да се страхува


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мани го тоя

    13 2 Отговор
    Тия къщи ги направиха ,за да си ги ползват като свои.В момента, на морето, голяма стая с двойно легло и едно единично,баня,климатик ,тераса,телевизор,паркомясто в двора на хотела , е 90 лв.На десетина минути пеша от плажа и в самия център на голямо, курортно селище.В планината ,нищото -пак толкова!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Зиско

    8 0 Отговор
    20% е 90 000 лв
  • 3 УСА боклук

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мани го тоя":

    Абе Милко ще ти пее на ушенце. Къде го има това?
  • 4 ИВАН

    6 1 Отговор
    Офф, и без пари да ми я дават - не стъпвам в нея, като знам на коя гнус е била
  • 5 Павел пенев

    4 1 Отговор
    Къщата на този циганин да бъде пусната на цена колкото е задължението му към фонд Земеделие, а той нека да си пее за пиленцата на батко. Гнусен тип.
  • 6 РЗС

    2 0 Отговор
    450 хиляди за къща в поляна насред нищото, вие сте полудяли, за 250 може и да се намери шашко

    Коментиран от #8

  • 7 То пък Мезек е една дестинация...

    2 0 Отговор
    За един час познаваш всички и повече няма какво да правиш.
  • 8 Бай Яни

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "РЗС":

    Какви поляни бре цървул,баш в центърът както се казва е таз къща. Парите си заслужаеват, на как няма да е на загуба като цените им за нощувка са като хотелски. Максиума за нощувка на тез къщи е 20 лева на нощувка на човек.
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    Селски номера.Ще дадеш депозит,те ще ти играят ........вачка и ти ще си загубиш депозита,а този уж ,който я е купил няма да я вземе и пак на търг.това,като търговете за Мера!къща с 5 стаи в село...тантури и ти чакай от умрял писмо.Става ако имаш много излишни пари,да я вземеш за фамилията...но като гледам какви разходи за подръжка има........такъв кон без пари да ти го дадат...БЯГАЙ!
  • 10 ха ха

    2 0 Отговор
    Сметка върху салфетка: Тази къща става само за "напиване с преспиване" в събота срещу неделя. 52 х 450 = 23 400 оборот на година. Печалба 10% е 2 340. Печалбата за 20 години е 46 800. Да допуснем, че сметката ми е с грешка 100%. Излиза, че цена над 100 000 лева е много рискована инвестиция...