Last news in Fakti

13 Август, 2023 10:16 2 557 15

Сашка Васева продължава лечението си в Германия

  • сашка васева-
  • лечение-
  • лъчетерапия-
  • германия-
  • пирин фолк

Фолкпевицата започва лъчетерапия от септември

Сашка Васева продължава лечението си в Германия - 1
Стопкадъра: bTV

Фолкпевицата Сашка Васева започва лъчетерапия от септември в Германия, разкри пред „Телеграф“ самата тя.

Направили са схема за 25 процедури в рамките на два месеца и това ще е заключителният етап на лечението ми. Макар мъжът ми Христо да казва, че съм най-смелата жена на света, си ме е страх“, призна звездата.

Тя разкри, че няма подобрение на зрението ѝ след операцията на главата, която ѝ направиха преди почти 2 г. за отстраняване на тумор с големината на яйце.

„Виждам всичко като силуети в гъста мъгла. Тази нощ се прибрахме от Германия, където бях за последни изследвания. Лекарите се учудват как добре се възстановявам. Направиха ми и куп ваксини, които да предпазят различните органи в тялото ми, тъй като една метална пластина е останала в главата ми и като чуждо тяло може да причинява разни възпаления и инфекции. Възхитена съм какви домати са започнали да произвеждат германците - не са като гумените, а съвсем истински и вкусни. Изпих една опаковка Омега-3, явно трябва повече риба да ям, те нали затова препоръчват на болните сьомга, но не от култивираната, а дивата, за да е максимално чиста“, разказа още Сашка.

Изпитанията, които преживя, е претворила в най-новата си песен „Боже мили“.

Докато бях в болницата, с Христо се свърза един млад композитор - Юлиян Асенов, който се е вдъхновил от моята съдба и я е описал в песен. Аз му помогнах да доизкусурим текста, който е негов заедно с музиката, а аранжиментът е на Светослав Лобошки. Чрез нея благодаря на Господ, че съм жива. А Юли пожела да я изпеем заедно в дует“, разказа Васева.

Двамата ще я представят на 27 август в Летния театър в Сандански в конкурса за нова авторска песен „Пирин фолк“. „На тази сцена изгрях и 30 г. грях, бих искала още поне 1000, ако е възможно. Освен това съм свързана с местната публика, тъй като първа изпях „Добре дошли в Сандански, приятели“.

Не отивам там, за да се конкурирам, а да подкрепя младите автори. Ако колегите, с които сме създали фестивала, участваха, тогава да се конкурираме“, добави тя. Блондинката е избрала черна рокля, с която ще се появи на сцената.

Ще изненадам със стил и елегантност, защото вече не съм същата. Сигурно никога няма да използвам повече жартиери, освен вкъщи, затова няма да атакувам ниската чакра, а тази над главата, която е връзка с божественото“, каза още Сашка Васева.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чико

    7 2 Отговор
    Радост за душата и сърцето е тази песен, неповторима Сашка Васева.

  • 3 Иван Петров

    9 1 Отговор
    Уникална!
  • 4 Сила

    14 0 Отговор
    и кураж !
  • 5 Ооо, Боже мили, дано да оздравееш

    8 0 Отговор
    Това е най- лошото нещо, което може да се случи на един човек"Да не може да вижда"🤔🤔🤔♥️♥️🥀
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор
    Кураж и Късмет госпожо Васева
  • 7 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    как не Вие Срам
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Не яжте съомга и продукти от нея,които се рекламират,ако искате да не боледувате от рак на стомах или дебело черво,а да не даде съдбата и най тежкото Дванайсетопръстника.Днес се навършиха 5 години от операцията на нашия син от почти най тежката фаза.Г3-Г4 лявостранна сигма тумор.Изглежда добре в момента е на Боровец.но лекарите там в германия му дават не добри прогнози.....Туморните му маркери са много високи в момента са паднали,малкоСлед като мина стандартни терапии,химио с Платина12 вливания,имуно ужасна терапия иНякаква нова Лъче терапия,искат отново същите процедури.От близо 2 години реши и си свали порта.за да го свалят там му удариха 2 ваксини срещу ....."НЕЩОТО" и ми се струва ,че то му вдигна туморния маркер.Тръгна по Алтернативен път с Хранене и движение и въпреки мнението на лекари и Докторката е Добре.това е ужасно тежка битка.Гледайки каква сложна,но супер финна операция му е направена там и гледайки как се .........тук.........Казвал съм ви....Гледайте пътищата........И разсъждавайте......Но дали имате с какво да мислите,а бг......

    Коментиран от #9

  • 9 Какво да ти кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Лекарите също не даваха добра прогноза за свекърва ми, самите ние не вярвахме, че ще се съвземе, нооооооо.....Неведоми са пътищата Господни. Изкара до 86 години/25 след операцията/ и си замина от друго заболяване. Но беше абсолютен непукист, дори и за самата себе си. Хората са казали "Само за отрязана глава лек няма". Докато е жив, надежда има.

    Коментиран от #10

  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Какво да ти кажа":

    не говорим за Надежда!Квартал Надежда е кръстен на най малката дъщеря на Фердинанд и той винаги е садил Секвои.До църквата има една секвоя от него!Та,просто се изпобзва вси знания.В момента се опитваме с Храна да уморим.........болеста!Спират се и се намаляват и ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ!Другото,което се прави е да се подържа тялото на един максимум,като кръвна картина!Колкото до смърта.......Само нероденият няма да умре.......

    Коментиран от #11

  • 11 Какво да ти кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    И храни с алкален РН. Като започнеш от водата и всичко друго. Зелен чай с лимон сутрин преди хранене. 7 години го пия. От началото е абсолютна гадория, но като му свикнах, вече не мога със захар, мед, кленов сироп, сироп от агаве и др. Господ да е с момчето ти.

    Коментиран от #13

  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    айде-е-е и Сашка я пуснаха по "пързалката" докторите...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Георги

    1 0 Отговор
    Поклон пред смелостта и непреклонната сила на човешкия дух в лицето на Сашка,която дава пример с борбата си на много хора !