Last news in Fakti

15 Август, 2023 13:58 2 171 3

Ясновидци и гадатели се оплакаха от сериозен конкурент - изкуствения интелект

  • ясновидка-
  • ясновидци-
  • гадател-
  • врачки-
  • изкуствен интелект-
  • бъдеще-
  • предрече-
  • предсказание

Изкуственият интелект се оказва много по-точен и добър в предсказанията

Ясновидци и гадатели се оплакаха от сериозен конкурент - изкуствения интелект - 1
Снимка: Shutterstock

В епохата на технологични промени, които се случват понякога дори светкавично, дори най-мистериозните и древни професии са повлияни от иновативните идеи. Изкуственият интелект, който от известно време вече играе ролята на помощник и спътник на човека в различни области, сега се присъедини към редиците на мистичните предсказатели, принуждавайки много екстрасенси и гадатели да изпитват затруднения.

Експертите твърдят, че роботите за гадаене превъзхождат истинските гадатели поради способността им да извличат мъдрост от огромни бази данни, лишени от човешки емоции и предразсъдъци, пише Блиц.

Усъвършенстваните алгоритми и техниките за машинно обучение, използвани в тяхната работа, им позволяват да предсказват бъдещето с удивителна точност. Но въпреки практичността и ефективността на роботите-ясновидци, технологичният прогрес застрашава съществуването на традиционните мистици.

Тези, които преди са привличали посетители с екстравагантните си предсказания и мистериозни ритуали, вече са на ръба на изчезване.

Милиони хора, които преди са се обръщали към екстрасенси и гадатели за предсказания и съвети, сега предпочитат да комуникират с изкуствен интелект от комфорта на собствения си дом.

Тези „дигитални ясновидци“ обещават по-точни и информирани прогнози чрез достъп до огромно количество данни и анализ на тенденциите.

Някои мистици изразяват загриженост, че традициите ще изчезнат и ще бъдат заменени от високотехнологични алтернативи.

Привържениците на роботите за гадаене обаче смятат, че подобни технологии само допълват човешката жажда за знание за бъдещето, а не я заместват.

Мистични панаири и курорти, някога места за комуникация между екстрасенси и техните клиенти, сега отстъпват място на виртуални онлайн платформи, където изкуственият интелект предлага „безпрецедентни нива на прозрение“.

Сегашната ситуация ни кара да се замислим докъде ще стигне навлизането на изкуствения интелект в области, които преди са се смятали за чисто човешки.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    6 0 Отговор
    Конкуренцията е по - изкуствена от тях,затова..
  • 2 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Всичко за изкуствения интелект питайте кухата лейка Габриел. ЕС внесе много такъв интелект от Близкия изток, а сега тя ще го внася у нас.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.