Last news in Fakti

22 Август, 2023 11:58 3 694 8

27 години по-късно убиецът на Тупак се издаде като написа книга за стрелбата

  • убийство-
  • убийци-
  • убиец-
  • тупак-
  • тупак шакур-
  • рапър-
  • стрелба

Кийф Д., който днес е на 60 години, е един от главните заподозрени за убийството на рапъра през 1996 г.

27 години по-късно убиецът на Тупак се издаде като написа книга за стрелбата - 1
Снимка: Shutterstock

Предполагаемият убиец на Тупак Шакур е застрашен от "предстоящи обвинения", след като се похвалил в книга, че е убил рапъра, информират "1 News" и "Radar Online".

Съобщава се, че детективите от отдел "Убийства" в Лас Вегас вече са "оптимистично настроени", че са събрали достатъчно доказателства срещу 60-годишния лидер на бандата "Крип" от Комптън - Кийф Д., за да приключат окончателно случая със смъртта на музиканта - почти 27 години след като бе прострелян четири пъти на 7 септември 1996 г. на 25-годишна възраст.

Вътрешни лица заявиха пред в. "The Sun", че "водещи служители с подкрепата на окръжния прокурор" са "изградили силно дело срещу Кийф Д.", който преди това е признал, че е помогнал за преследването и убийството на Тупак. Един от тях допълни, че наказателното дело ще бъде заведено "в най-скоро време" и че окръжният прокурор "разглежда възможността за убийство от първа степен за Кийф Д." въз основа на закона на Невада.

Обвиненият е давал многобройни интервюта и дори е написал мемоарна книга, наречена "Compton Street Legend", в която признава, че е замесен в убийството. Там твърди, че се е возил в колата и е предал на племенника си Орландо Андерсън оръжието, с което прострелял рапъра. Ако съдебното жури реши, че предоставените доказателства са достатъчно убедителни, за да повдигне обвинение на Кийф и да го подведе под някаква наказателна отговорност за смъртта на изпълнителя, делото може да продължи.

Един от източниците казва пред "1 News": "Екипът на отдел "Убийства" не се впусна в това разследване с лека ръка. Те знаеха, че светът ще ги наблюдава, ако предприемат някакви действия срещу Кийф. Не искат да правят никакви грешни стъпки."

По техни думи един от важните аспекти бил изграждането на силно досие с доказателства, в които подробно се описва как Кийф е бил един от четиримата заподозрени. Той е имал ключово значение за самото убийство, а след това и за унищожаването на доказателства. "Собствените думи на Кийф в интервютата и мемоарите му очевидно го сочат като потенциален заподозрян за убийството. Но в случая има много повече от това просто да се покажат на журито тези изявления. Детективите сглобяват колкото се може повече информация, доказателства и свидетелски показания за ролята му през онази нощ и действията му след това. Кийф на практика си е навлякъл огромни правни проблеми", уточнява още запознатият пред изданието.

"Те са прекарали месеци в събирането на доказателствата и продължават да издирват възможни свидетели за голямото жури", заключва.

Кийф твърди в мемоарите си, че Тупак също е посегнал към оръжие преди екзекуцията, но неговата страна е стреляла първа, убивайки рапъра.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    23 1 Отговор
    Аз ще напиша за Трактора,Кърпа, Петьо Еврото.И още много.Към 20 тома ще станат.
  • 2 Aлфа Bълкът

    9 14 Отговор
    Убит на 25г, а изглежда като на 45г, също и като гей.

    Коментиран от #7

  • 3 оФчара

    11 3 Отговор
    Аман от сигански неразбории.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ком ун де

    4 4 Отговор
    Ние от изpaждане мра3име неrpaта но сме кoMyндета
  • 6 разследваха

    7 0 Отговор
    20 години и спряха . Сега успели да открият . Едно време викаха вис трепе сик , спартак трепе всички и никой не повярва . Дон Петров го свитнаха за 2 милиона . Тупак го чучнаха за 60 милиона .
  • 7 3333

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Aлфа Bълкът":

    Много конспирации четеш Алфа Г е й :D
  • 8 Смях в залата

    4 2 Отговор
    Човека си пише мемори, ще ги продаде в милиони екземпляри а те щели да разследват. Краварска му работа