Last news in Fakti

13 Ноември, 2013 07:01 2 630 1

Какво трябва да направите след раздяла?

  • съвети-
  • раздяла-
  • любов

Има хиляди съвети какво да правим и какво да не правим когато се разделяме с някого, но кое е правилно?

По един или друг начин всеки от нас е преживял раздяла или ще преживее такава (искрено се радвам за тези от вас, на които не им се е случило подобно нещо  или смятат, че няма да им се случи). Но като цяло всички сме наясно с болката, която идва когато загубим любимия човек. Това обаче не означава, че трябва да стоим със скръстени ръце, да оплакваме съдбата си и да се чувстваме нещастни седмици или месеци наред преди да открием нова любов, нов обект, който да развълнува сърцето ни.

Когато преживявате раздяла, опитайте следното, за да си помогнете да преминете през този ужасен и тежък период от живота си, за да се почувствате по-добре и за да се възстановите по-бързо, така че да се върнете към обичайния си начин на живот в даден момент:

• Изживейте го.

Жалвайте се, плачете и се самосъжалявайте (звучи ужасно, но помага… за малко). Нека това обаче не продължава вечно. За да се справите със загубата поплачете си. Обадете се на най-добрата си приятелка/приятел, за да ви успокои и хапнете нещо сладко – шоколад, сладолед или крем карамел. Гледали сме по филмите как става. Цялото това нещо не е Разбира се подобен род емоционални моменти са позволени само в определени граници. Не се поддавайте на тъжните си чувства повече от ден два, защото в противен случай ще затънете в блатото на депресията за дълго, а не това е целта.

Приемете го.

Ако нещата не са се получили, сигурно има добра причина. Вашата раздяла може да ви се струва ужасно тъжна сега, но ако погледнете в дългосрочен план, най-вероятно ще осъзнаете, че е било за добро. Ако се замислите ще видите, че най-вероятно този човек не е бил за вас. Щом се е стигнало до раздяла, значи нещо (или много неща) не е било наред. Замислете се дали наистина сте се чувствали удовлетворени от тази връзка, дали сте получавали, това което заслужавате и дали сте давали това, което е трябвало. Ако е нужно направете си списък с всички положителни и отрицателни неща във връзката ви.

По темата с разделите и съвети какво да правим и какво да не правим. Щом една връзка приключи се  появяват хиляди съвети, че дори и изписани книги, но като че ли тези две неща са основата върху която те се градят. Извадете емоциите си навън, а след това се обърнете назад, за да преодолеете мъката и да продължите напред.

Музиката е чудесен помощник. Започнете с тъжни, сълзливи песни като например: Portishead – „Glory Box“; Lana Del Rey – „Summertime Sadness“ или Gary Jules – „Mad World“. След това преминете към парчета, които ще ви накарат да се чувствате уверена и силна като например:  Kate Nash – „Foundations“; Lily Allen – „Smile“ или Alanis Morissette – „You Oughta Know“. Повярвайте музикалната терапия помага наистина много!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    1 0 Отговор
    Глупости на търкалета. Единственото правилно нещо- забравете го /я/ по-скоро и въобще да не ви пука.