Last news in Fakti

10 Септември, 2023 08:57 5 828 3

Ученик извади невероятен късмет в "Стани богат"

  • ученик-
  • стани богат-
  • михаил билалов

Още преди да чуе вариантите, усмивката на Александър грейна на лицето му

Сашо и майка му минаха с лекота през първите пет въпроса. Оказа се, че в следващите два от тях ученикът имаше невероятен късмет. Такъв не сме виждали досега в предаването за знания. Шестото питане пък бе: "Кой от металите не е алкален?"

Още преди да чуе вариантите – Желязо, Литий, Натрий и Калий, усмивката на Александър грейна на лицето му. "Светнаха ти очите! Да не би да го учихте това?", попита го ухиленият Билалов. А Сашо отговори: "Да, точно днес го преговаряхме. Верният отговор е желязо".

Така дуото продължи напред, а въпрос № 7 бе "Кое от тези имена не е носил град Пловдив в миналото?" - Евмолпия, Тримонциум, Филипополис или Пауталия. Колкото и странно да звучи, тук зрителите видяха "дежа вю". "Така, може да звучи невероятно чак, но това го преговаряхме в понеделник", зарадва се Димитров. Билалов пък се пошегува: "Което най-малкото означава, че си бил в час".

"За Тримонциум и Филипополис съм доста уверен, че са имена на Пловдив. Сега тук по-скоро се колебая между Евмолпия и Пауталия", поразсъждава ученикът, след което се консултира с майка си, която призна, че смята за верен отговорът Пауталия.

Двамата все пак решиха да ползват жокер "50:50", за да са сигурни. Компютърът остави Филипополис и Пауталия. Те избраха втория вариант и така продължиха напред. "Кой не е сред шест официални езика на ООН?", попита след това Билалов.

Вариантите бяха Арабски, Китайски, Португалски и Руски. Участниците решиха да се обадят на приятел – Александра Дянкова от София. По-интересен бе подхода, който Пепи Димитрова използва, за да попита. Тя не прочете въпроса дословно, а пита директно кои са шестте официални езика на ООН.

Чувайки как Дянкова ги изброява, Димитрова отмяташе с пръсти кои от изброените присъстват в отговорите. И така без проблем се спря на португалския, което бе вярно. "Това е втория жокер, който изгарям, въпреки че знам отговора", ядоса се PR експертът след спечелените 2000 лева.

След това питане сирената в студиото прозвуча. Така участието на Александър и майка му ще продължи в утрешния епизод на "Стани богат". Самата вечер днес започна с продължението на играта на Христо Евтимов и неговият вуйчо – Ивайло Нойзи Цветков. Вчера те заключиха 3000 лева като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе:

"Върху Айфеловата кула са гравирни имената на 72 личности. Какви са те?"

– Християнски светци, Философи, Френски писатели или Френски учени. Тук участниците изгърмяха и двата си останали жокера.

Първо се обадиха на приятел, който обаче не успя да им помогне. Затова прибегнаха към 50:50, след което се спряха на "френски учени". Това им гарантира 3000 лева и следващ въпрос. Той бе "Кой е най-старият професионален баскетболен отбор, който участва в NBA?" – Чикаго Булс, Лос Анджелис Лейкърс, Сакраменто Кингс или Бостън Селтикс.

И двамата се обединиха около последния вариант, но за тяхно разочарование се оказа, че Сакраменто е верният отговор.

След тях на стола на богатството седнаха ученичката в Националната природо-математическа гимназия Катрин Дянкова и нейният баща Иван Иванов, които си тръгнаха с 500 лева, пише show.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахъм!

    6 0 Отговор
    И милфчето си го биваше!
  • 2 пак непроверени въпроси

    0 1 Отговор
    Трябваше ли да твърдят, че 12 американци са щъкали по Луната?
  • 3 химик

    2 0 Отговор
    Естественно е,че желязото не е алкален металел. Останали три-Литий, Натрий и Калий са в една група.