Last news in Fakti

17 Септември, 2023 19:12 2 493 12

Обвиниха актьора Ръсел Бранд в изнасилвания, Илон Мъск го защити (ВИДЕО)

  • ръсел бранд-
  • актьор-
  • комик-
  • изнасилване-
  • обвинение

Четири жени обвиняват комика в сексуално и емоционално посегателство във време, в което той се е отдавал на множество безразборни афери

Обвиниха актьора Ръсел Бранд в изнасилвания, Илон Мъск го защити (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няколко жени обвиниха комика Ръсел Бранд в изнасилване, сексуално посегателство и емоционално насилие в периода 2006-2013 г., става ясно от разследване на три британски медии, публикувано в събота, съобщиха АФП и Асошиейтед прес.

По това време Бранд е на върха на кариерата си като водещ в радио Би Би Си 2 и Канал 4. Изявява се и като филмов актьор в Холивуд, както и като стендъп комик.

Обвиненията, които Ръсел Бранд категорично отхвърля, бяха разкрити в разследване на вестниците "Сънди таймс", "Таймс", както и на Канал 4. Една от жените твърди, че е била изнасилена, а другите три го обвиняват в сексуално посегателство. Едната жена говори и за физическо и емоционално насилие, пише още БТА.

Жените обясняват, че са се почувствали готови да разкажат историите си едва след като са били потърсени от репортери, като някои от тях посочват новопридобитата известност на Бранд като уелнес инфлуенсър за решението си да говорят.

Преди да бъдат публикувани статиите, Бранд свое видео изявление в профилите си в социалните мрежи, в което отрича твърденията. Той не посочва имената на новинарските организации, но казва, че това е масирана кампания срещу образа му и той я е очаквал.

Публикация, споделена от Russell Brand (@russellbrand)

"Тези обвинения се отнасят за времето, когато работех в големи медии, когато постоянно се появявах във вестниците, когато се снимах в киното и, както подробно съм писал в книгите си, бях много склонен към безразборни връзки ..., връзките, които съм имал, са били абсолютно винаги по взаимно съгласие", казва той. "Тогава винаги съм бил открит по този въпрос, почти прекалено открит, и сега също съм открит по този въпрос".

Бранд също така предполага, че разследванията са част от координирана атака, целяща да го дискредитира заради възгледите му. Той е критикуван за това, че изразява скептицизъм по отношение на ваксините срещу COVID-19. Актьорът се жалва, че са го нарочили са любител на теориите на конспирацията, понеже в каналите си той говори за политика, медиите, всичко, което се скрива от обществото и пр. Към днешна дата той стои далеч от големите медийни изяви и Холивуд.

Ръсел Бранд стана известен като стендъп комик във Великобритания в началото на 2000-те години, след което стана водещ в телевизията и радиото, като се възползва от репутацията си на скандален човек, склонен към рисковани шеги.

По-късно премина в Холивуд и участва във филми като "Прелъстен и изоставен" през 2008 г. и римейка на "Артър" през 2011 г. През 2010-2012 г. Бранд бе женен за американската попзвезда Кейти Пери.

Напоследък той се превърна в политически коментатор и инфлуенсър, като публикува видеоклипове в YouTube на теми като личната свобода и пандемията от COVID-19.

В защита на Бранд се обявиха Илон Мъск, който също е пословичен с отношението си към свободата на словото и сложните си взаимоотношения с медиите и политиката, както и Андрю Тейт, който пък е съден за трафик и експлоатация на хора, малко след появата на обвиненията. "Разбира се, че не обичат конкуренцията", написа Мъск в отговор на съобщението на Бранд. "Добре дошъл в клуба", поздрави го Андрю Тейт в Twitter, вече "Х", заедно с изображение на рицар с посланието: "Ще се боря с обвиненията на лудите ку...ки", цитира го Digi24.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормално е

    27 3 Отговор
    Това е Холивуд! Дигаш краката, излита кариерата! И тук е така! Вижте ГЕРБ!
  • 2 КОТарАК

    21 0 Отговор
    май много стана вече , а?Мултака беше прав
  • 3 Ааа, и аз вече почвам

    23 4 Отговор
    Край, от утре се пиша жена, по стамбулската конфекция и обвинявам Кирташки, Кокорчо и Тиквуня в емоционално изнасилване. Един милион обезщетение ще ми стигнат
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 да се има предвид

    23 1 Отговор
    че Ръсел е много влиятелен дори само в Ютюб и е принципно срещу статуквото. Сигурно много искат да го "сготвят"
  • 6 До тук

    26 2 Отговор
    Пречи на глобалистите. Много го плюе във влога си. За това са му вдигнали мерника. Както с Тръмп и с всеки неудобен и непродажен, розовата нео-марксистка мафия е превърнала държавните органи в бухалки, за да ги принуди да мълчат и изчезнат от публичното пространство.
  • 7 Гого

    15 0 Отговор
    Ръсел Бранд има много добър YouTube kanal и е изключително популярен !!!!! Естествено не е харесван като ЗДРАВОМИСЛЕЩ.... !!!!!! Браво пич
  • 8 патето Яки

    9 0 Отговор
    Веждичката ще обясни най добре за тези к-ви които се сещат след Х години.
  • 9 Коментатор

    9 1 Отговор
    Човекът има 6.5 мил последователи в основната видео платформа, а темите в каналът му са за глобалистическите фашисти, тикащи света и човечеството към гибел!
    Който поназнайва английски да вземе да провери съдържанието там с въпросният актьор по професия и журналист по призвание!

    Стана им неудобен и набързо му забъркаха дело с изнасилване!!!
  • 10 Ами

    8 2 Отговор
    Спретнаха му това заради думите: През 2-та св. война се бихме заедно с Русия срещу нацистите, а сега се бием заедно с нацистите срещу Русия.
  • 11 Андрю Тейт

    0 1 Отговор
    не е съден за нищо!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.