17 Ноември, 2013 15:54 2 234 0

Скарлет Йохансон омагьоса Римския кинофестивал с гласа си

  • международен кинофестивал-
  • рим-
  • скарлет йохансон-
  • матю макконъхи-
  • награда

Без да се появява в кадър, актрисата заслужи наградата за най-добра водеща женскка роля

Вече са известни победителите в VІІІ Международен кинофестивал в Рим, съобщи италианската държавна телевизия Rai.

Голямата награда на форума получи документалният филм TIR на италианския режисьор Алберто Фазуло. Лентата разказва за живота на хърватски шофьор, който превозва товари из цяла Европа.

Отличието за най-добра водеща мъжка роля отиде при американеца Матю Макконъхи за образа на болен от СПИН санитар в „Даласки клуб на клиентите“, който прибягва до неразрешено лекарство. Именно подготовката за ролята вероятно обяснява болезненото отслабване на актьора, което напоследък тревожеше почитателите му и вдъхновяваше клюкарските издания за тиражирането на всевъзможни версии.

Призът за главна женска роля пък бе присъден на сънародничката му Скарлет Йохансон за изпълнението й в „Тя“ на режисьора Спайк Джоунс. Куриозното в случая е, че във филма блондинката озвучава операционна система за компютър на име Саманта и нито веднъж не се появява в кадър, но това не пречи в нея да се влюби героят на Хоакин Финикс...

Наградата за режисура получи японецът Киеси Куросава за филма „Седмият код“, сниман във Владивосток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА