Необходими продукти:
- 3 кг червени чушки
- 1 голям патладжан
- 10 скилидки чесън
- морска сол
- 200 мл. зехтин
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Чушките се измиват добре и се слагат в голяма тенджера, след което се заливат с вода. Същото се прави и с патладжана. След няколко минути зеленчуците трябва да се смелят с месомелачка.
Получената смес се слага в голяма и дълбока тава, добавя се нарязаният на ситно чесън и подправки, а след това и зехтинът.
Тавата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 4 часа. От време на време тавата трябва да се изважда, за да се разбърка сместа.
Готовата лютеницата се изсипва в предварително затоплени буркани. Всеки буркан се покрива с целофан и ластик. След това бурканите се затварят и се оставят да изстинат, пише jenata.blitz.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
с Уважение
Коментиран от #2
10:08 02.10.2023
2 Аз да пиша
До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":
Ти обичаш чушки в газовия котлон ,от братята римляни от Лом.23:59 02.10.2023