Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 16:07 5 707 22

Перфектната разлика във възрастта за по-дълготрайна връзка

  • възрастова разлика-
  • връзка-
  • моногамия

Идеалната за връзка възрастова разлика е само една година

Перфектната разлика във възрастта за по-дълготрайна връзка - 1
Снимкa: Shutterstock

Възрастовата разлика между вас и партньора ви може да определи колко дълго ще продължи връзката ви. Не винаги се гледа с добро око на това да сте партньор с някой много по-възрастен или много по-млад от вас, но за някои хора връзката с човек, който е извън тяхната възрастова група, се оказва най-добрият вариант, макар че те са по-скоро изключения, изследванията показват, че двойките с голяма възрастова разлика се разпадат по-често, отколкото тези, които са на по-близка възраст.

Проучване, проведено от университета Емори в Атланта, разкри, че колкото по-голяма е разликата във възрастта, толкова по-голям е рискът от раздяла. След като анализираха 3000 души, изследователите заключиха, че двойките с 5-годишна разлика във възрастта са с 18% по-склонни да се разделят, за разлика от тези, които са на една и съща възраст. Двойките с 10-годишна разлика във възрастта са с 39% по-склонни да се разделят, а цифрата нараства до 95% за тези с 20-годишна разлика.

Изследователите установиха, че идеалната за връзка възрастова разлика е само една година, тъй като има много по-малък шанс за раздяла - само 3%.

Разликата във възрастта не е единственият фактор, който влияе върху дълголетието на връзката и секс експерт наскоро разкри най-добрия съвет за дълга и здрава връзка – партньорите да приемат „моногамния подход", според който хората могат да имат сексуални преживявания с хора, различни от техния партньор, но да не създават емоционални връзки извън двойката си.

Според експертите, участвали в проучването, „моногамният подход“ може да е отговорът, който ще помогне да се сложи край на нарастващия процент на разводите. Те също така прогнозират, че ще има скок в двойките, опитващи новата тенденция и след 10 години това може да се превърне в норма за много хора.

Въпреки това двойките, които обмислят дали да опитат „моногамния подход“, трябва първо да направят задълбочено проучване и да го предприемат „бавно“, за да са сигурни, че е подходящ за тях.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вратовръзка

    24 3 Отговор
    Според проучванията, в този университет в Атланта са много задръстени.

    Коментиран от #18

  • 2 Сър Стенли Ройс

    14 5 Отговор
    Ако дава навсякъде и не я боли често главата то е почти сигурно, че връзката ще продължи дълго иначе при майка си и следващата, която ще отговаря на тези изисквания.
  • 3 Не че нещо

    20 5 Отговор
    С такава малка разлика, като станат на годинки и жените изглеждат, като майки на мъжете си😉

    Коментиран от #14

  • 4 Годините

    5 4 Отговор
    на жената - половината от тези на мъжа плюс 7.

    Коментиран от #15, #19, #21

  • 5 Читател

    18 0 Отговор
    По-смешна статия не бях чел.
  • 6 Мъдрият

    18 7 Отговор
    Това не е вярно!

    Идеалната разлика при създаването на семейство е, когато мъжът е с 5-10 години по-голям от жената!

    Пиша го от своя богат житейски опит! И това е истина!

    Коментиран от #11

  • 7 Дядо Стою

    5 5 Отговор
    Идеалната разлика във възрастта е 40 години.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Това

    11 1 Отговор
    Е толкова опростенческо , простовато , и просто , че само научна група на орангутани може да прави такива проучвания ! Де да беше толкова лесно !

    Коментиран от #20

  • 10 Нормално

    6 3 Отговор
    Жената трябва да е 5-6 год по малка...средно.Тя трябва да е по-дълго свжото между вас. По възрастна жена, става в първата третина на живота, но после ще въртиш очите по другите. Що се отнася разлика от 20 год и нагоре, то е ясно на 100%, че ще се разделят по-нататък, той ще гушне бук..хахаха
  • 11 Билиана

    7 8 Отговор

    До коментар #6 от "Мъдрият":

    Да бе, да ставам болногледачка, мерси! Така или иначе, всички мъже налитат на чуждо, млада не млада, изневеряват. Така че аз лично предпочитам по-млади мъже, на мен да ми е гот.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 И освен това

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Билиана":

    Мъжете живеят по-малко от жените. И вдовица пак не бива. Е, освен ако не е милионер де, за тях се женят млади само по любов, какво друго.
  • 13 Научи

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Билиана":

    Се поне да си пишеш името правилно , и може би ща се издигнеш от болногледачка , в санитарка !

    Коментиран от #17

  • 14 какво да се прави

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Не че нещо":

    Кофти късмет си извадил от лотарията! Карък!😄
  • 15 няма такива

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Годините":

    И да ти сменя памперса, а?

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А ти от къде знаеш

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Научи":

    как е името й. Не е задължително да е Биляна. Мина онова време, когато имаше някакъв именник и не можеше да мърдаш от него. То сега друго стана, ама нейсе.
  • 18 Христо Безполович

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вратовръзка":

    Въобще даже не са "много задръстени". Яки кинти падат от тези "проучвания". Прочети формулировката им за „моногамния подход" и а дано се сетиш какво точно ти пробутват докато ти промиват мозъка.
  • 19 Казбек от Бурятия

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Годините":

    Доказана формула от китайците още преди Лао дзъ. Идеално точно казва с колко мъжете изостават в своето ментално развитие спрямо жените. Мъж но 20 - жена на 17, НО мъж на 40 - жена на 27 са на един и същи акъл. От там идва и формулата на китайците.
  • 20 всезнайко БайКор

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Това":

    Много, много по-лесно е отколкото ти се вижда, но западняците ви научиха да търсите сложното което уви не е истинско. Бог е създал света така, че всичко в него да е просто макар и трудно.
  • 21 девил

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Годините":

    Небях се замислил май си прав

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.