Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 14:32 1 909 16

Бойци убиха и изядоха слон, избягал от парк в Конго

  • конго-
  • африка-
  • убийство-
  • слон-
  • диви животни-
  • парк за диви животни-
  • бракониери

Местни хора са си разделили месото на убитото животно

Бойци убиха и изядоха слон, избягал от парк в Конго - 1
Снимка: Shutterstock

Слон, избягал от парк в Демократична република Конго, е бил убит и изяден, предаде АФП, като цитира представители на местна природозащитна служба. Животното е избягало от Национален парк Вирунга в размирната източна провинция Северно Киву, след което е било убито от въоръжени бойци, предава БТА.

От Конгоанския институт за опазване на природата казаха, че са научили "с тревога за убийството в понеделник сутринта на слон от парка Вирунга" от въоръжени лица, които все още не са установени.

Две животни са избягали от парка няколко часа по-рано, съобщиха служителите. Според тях част от електрическата ограда около съоръжението е била повредена от "група младежи".

От Института за опазване на природата призоват съдебните органи да проведат разследване, а обществеността - да се "разграничи от бракониерските прояви". Източник твърди, че местните хора са си разделили месото от убитото животно.

Паркът Вирунга е най-старият природен резерват в Африка, създаден през 1925 г. Той е известен с дивата природа, великолепните пейзажи, но също така и че в продължение на почти 30 години е служил като база на множество въоръжени групировки.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г ал гадиот...

    7 6 Отговор
    Изяде слонският Юй....глад се наТърпи😂
  • 2 АНИМАЛ ПЛАНЕТ

    10 3 Отговор
    ХУБАВОТО Е ЧЕ В ПАЛЕСТИНА
    НЯМА ...СЛОНОВЕ🐘🐘
  • 3 Соваж бейби

    8 10 Отговор
    Е къде проблема,хапнали си хората поне да споделят мнение хубаво ли е слонското месо за барбекю става ли и каква гарнитура ще е подходяща?Дай сега да ги мъмрим защото в Европа си нямаме слончета и слонско в магазина !Даже и пари ще исзкарат от бивните,с другите зъби ще си направи я герданче я гривна вие им се смейте .Статията е забранена за коментиращи вегани/янци яжте зелена трева и корени

    Коментиран от #8

  • 4 мани беги

    4 1 Отговор
    слон4ета, видяхте ли? стойте си в зоопарка и яжте, 4е инак вас ще изядат
  • 5 Хобот

    4 1 Отговор
    Както гласи народната мъдрост, слонат се яде на части, а за мисирките познайте коя част остава.
  • 6 В тези части на света

    6 0 Отговор
    Ядят всичко! Кучета. Котки. Горили. Шимпанзета. Хлебарки и Плъхове! Ако си на грешното място с грешните хора може да си направат барбекю с тебе..по селата в Малави слободно се предлагат мишки на шишчета или панирани плъхове!

    Коментиран от #13

  • 7 Не мое

    1 1 Отговор
    Са го изяли целия, да не са Джаба Хътянина?...Кой знае колко луканки са станали...
  • 8 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Соваж бейби":

    Може и без гарнитура. Подари я на веганите. Не дай си боже един ден всички хора да станат вегани, ще имат проблем с популацията на слоновете.

    Коментиран от #12

  • 9 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор
    На илюстративната снимка не е африкански, а е индийски слон! Е, ако е избягал от Индия, сигурно е превъртял километража!
  • 10 Хосе широкия

    3 0 Отговор
    Слонът са е дезориентирал и е попаднал в ивицата газа и е свършил в някоя дюнерджийница на хамас
  • 11 Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор
    То бива, бива, ама цял слон за мезе не бива бе.
  • 12 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    А не е честно ,аз съм нормален човек с гарнитура задължително даже и питие не знам дали пасва с вино ...Грях е да съдиш човек че се наял дори не е откраднат били са гладни и храната минала покрай тях ,логично човешко действие.Има една максима, че гладът е по-силен от тока .Защитниците да яде слънце и пие дъждовна вода и да гледа как се разхожда храната пък те да седи гладен и да припада до последното си мърдане без храна.

    Коментиран от #14

  • 13 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "В тези части на света":

    Не знам как си се справил с фотошопа яка снимка ?ако си виждал такива мишкоядци направи им връзка с кметицата на Париж имат страхотен проблем с патканите от годити,има и конгулета и фирми за борба с тези твари нищо не помага.Можеш да им станеш шеф и търсен бизнесмен,и да не забравиш да ме черпиш за идеята ако имаш нужда от помощ мога да се заема като мениджър посредник 45% за мен от печалбата идеята е моя не съм алчна само ще вкарам в бизнеса ,мисля че е нормално разплащане.
  • 14 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    Шегувам се, че ако всички станат вегетарианци, слоновете ще се развъдят много. И едното и другото няма как да стане. Повечето местни хора там живеят доста бедно и няма как да подбират. Каквото хванеш това ще ядеш. Даже не си на върха на хранителната верига. Това обаче, не им пречи да са възхитителни хора!Гледах един научнопопулярен филм, за това как трима масаи тръгнаха смело и хладнокръвно към лъвски прайд, който току що беше убил голяма антилопа. Лъвовете не знаеха какво става и се отдръпнаха. Смелчаците отрязаха един голям бут от плячката на лъвовете и си тръгнаха. После печаха месото и сладко си хапнаха. За съжаление след години няма да има лъвове и традициите на местното население!

    Коментиран от #16

  • 15 ганю

    0 0 Отговор
    в Африка е глад всичко живо гледа да те излапа там
    гледайте да не дойдат тука че сте на мезе
  • 16 Соваж бейби

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Така е веганите и другите там са модерни глупаци!Тези животни са атрактивни за нас защото си нямаме при тях са като кравите и овцете тука .По всички места има диви хора и по нормални за слончета ,пантери...мисля че белият човек е виновен защото масово сме ги избивали за слонова кост и кожи .Виж снимките на императори ,различни епохи хората са с животински кожи да не са били балами да носят еко палта и панталон от мушама /кожен/дори не са красиви самата материя е кофти и отровна за кожата ни.Ами в филма Mia et le lion blanc как богатите бели ги избиват само за снимка ?!да се направи на герой ловец много тъжен и показателен филм