Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 14:15 2 198 9

На 104 г. почина жената, която само преди дни скочи с парашут за рекорд на Гинес

  • дороти хофнър-
  • скок с парашут-
  • 104-годишна възраст-
  • рекорд на гинес-
  • чикаго

„Възрастта е просто число“, каза 104-годишната жена пред аплодиращата тълпа моменти след кацането си

Почина Дороти Хофнър – 104-годишна жена от Чикаго, която наскоро скочи с парашут и може да постави рекорд за най-възрастния човек, осъществил подобен скок, съобщи АП.

Близкият ѝ приятел Джо Конант, каза, че тя е била намерена мъртва в понеделник сутринта от персонала на център за възрастни хора в Чикаго. Той добави, че жената вероятно е починала в съня си още в неделя вечерта.

Конант каза, че се е запознал с Хофнър преди няколко години, докато е работел като болногледач в центъра. Дамата имала невероятна енергия и остър ум.

Тя беше неуморна“, каза Джо Конант. „Не беше човек, който би подремвал следобед или пропусна събитие, вечеря или нещо друго. Тя винаги беше там с цялото си присъствие.“

На 1 октомври Дороти Хофнър направи скок с парашут с помощта на инструктор, заради който може да влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-възрастен парашутист в света. Тя скочи от самолет от 4100 метра в щата Илинойс.

„Възрастта е просто число“, каза 104-годишната жена пред аплодиращата тълпа моменти след кацането си. За първи път скача от самолет, когато е била на почти 100-годишна възраст.

Конант каза, че се подготвя документацията, с която ще може да гарантира, че Световните рекорди на Гинес признаят Хофнър посмъртно като най-възрастния парашутист в света, но се очаква това да отнеме известно време. Настоящият рекорд е поставен през май 2022 г. от 103-годишната Линеа Ингегард Ларсон от Швеция.

Конант уточни, че Хофнър не е скочила с парашут с единствената цел да подобри рекорд. Според него тя толкова много се е насладила на първия си скок, че просто е искала да го направи отново, пише още БТА.

Дороти Хофнър е работила като телефонен оператор в продължение на повече от четири десетилетия, след което се е пенсионирала преди около 43 години. Тя не се е омъжвала и не е имала близки членове на семейството.

Възпоменателна служба за Хофнер ще се състои в началото на ноември. „Тя беше скъп приятел, който беше вдъхновение“, добави Конант.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да....

    6 2 Отговор
    Пък гал гадот......или как и беше името,остана без амуниции
  • 2 Дядо Боже

    9 6 Отговор
    Ами тя при скока беше се качила по-близо до Господ,и след скока ТОЙ си я взе при него
  • 3 Все

    18 2 Отговор
    пак , добре , че не е направила тая работа във въздуха !
  • 4 Иван

    13 2 Отговор
    Сега пак е полетяла, но от този път отдолу-нагоре ...
  • 5 Боруна Лом

    6 1 Отговор
    БУКВАЛНО , УМРЯ ОТ КЕФ!
  • 6 грух

    7 7 Отговор
    Да бе мирно седяло, не би чудо видяло.
  • 7 мани беги

    8 2 Отговор
    ако не беше ско4ила, щеше да празнува 105
  • 8 Мунчо

    2 3 Отговор
    Сигурна ли е била,че парашутът се е отворил?
  • 9 Хосе широкия

    3 1 Отговор
    Лош късмет, била е свалена от израелската противовъздушна отбрана докато е прелитала с 300 през ивицата газа