Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 10:45 2 617 12

Райна се измъкна на косъм от войната в Израел (СНИМКИ)

  • райна-
  • поп фолк певица-
  • война-
  • израел-
  • екскурзия

Певицата посрещнала рождения си ден на 30 септември в Тел Авив

Буквално часове деляха Райна от началото на военните действия в Израел. Певицата бе на поклоннически туризъм в Йерусалим, Витлеем и Тел Авив, а екскурзията ѝ приключи малко преди там да обявят военно положение и да евакуират в бомбоубежища хората.

Преди два дни България изпрати правителствения самолет и с два полета успя първа да евакуира българските граждани, които бяха блокирани на летище “Бен Гурион” в Тел Авив. За щастие Райна вече бе отлетяла далеч от полето на военните действия.

Добре съм, на сигурно място съм, спасена съм!” – това заяви Райна в телефонно обаждане, инициирано от телевизия “Планета”. – “Може да се каже, че съм късметлийка, защото само до преди няколко дни бях толкова близо до ивицата Газа, бях и в Палестина, а сега там е истинска война. Падат бомби, хора загиват – голяма трагедия…”

Държавата Израел бе 49-та международна дестинация, която Райна посещава. Звездата на телевизия “Планета” се слави като най-голямата пътешественичка в средите на поп-фолк изпълнителите. За нея да пътува по Света е начин на живот. Точно затова и Райна избра да посрещне своя рожден ден в пътешествие и то не какво да е, а много специално, изпълнено с духовност, забулено в легенди, заредено с много надежди. И ето какво тя си пожела в Светите земи в деня на своето рождение, там където молитвите са най-силни:

Пожелавам си здраве, дълъг и щастлив живот за мен и близките ми хора. Пожелавам си всичко важно за мен да съпътства живота ми – любов, щастие, движение, радост, музика, цвят и светлина в живота. Пожелавам си да пътувам и да опознавам света с любимите си хора…”

В Израел Райна бе истински впечатлена от Витлеем и мястото, където, според легендата е роден Христос.

Витлеем - известен е най-вече с това, че е считан за рожденото място на Исус Христос. В чест на това събитие във Витлеем е построена базиликата „Рождество Христово“ – една от забележителностите на града. В него е роден и Давид – вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид”.

Във Витлеем църквата е от камък. Огромна стена и толкова мъничка врата в нея, че трябва да се приведеш на две за да влезеш. Нищо случайно няма тук. Наведена глава, сведено чело, защото гордостта и азът са винаги грях. Мястото, където е роден Христос, е белязано с Витлеемската звезда. За да я докоснеш трябва да коленичиш, защото за да се посветиш там, където е роден Исус, слизаш надолу, надолу, надолу…”

Но най-голяма възхита и почитание Райна изпита в Йерусалим. Певицата се разходи по стъпките, извървени от Иисус Христос в последните му земни дни. Тя бе в Гициманската градина, в Църквата на Св. Богородица, мина по Виа Долороса чак до Голгота, запали свещ и отправи молитва на Гроба Господен, докосна се до свети и свещени места.

След Израел пътешествието за Райна продължава, вече на по-спокойно и сигурно място. Коя е 50-тата дестинация за Райна ще научим съвсем скоро от нейните профили в социалните медии. У нас почитателите на хубавата песен очакват с нетърпение певицата и срещите им с нея, защото те ги зареждат с емоция, настроение и радост


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Освалдо Риос

    27 3 Отговор
    От кога наричаме секс туризма поклоннически?
  • 2 тя се спасила,

    23 4 Отговор
    но как българите да се спасят от тая чалгарка?
  • 3 Бих казал..

    18 1 Отговор
    Новина БЕЗ която мога..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кадир

    7 7 Отговор
    Хубава е кучката.
  • 7 и аз прочетох

    7 1 Отговор
    още тогава . обвиниха я за бездетие и ергенлък и к....к , а тя се радваше на обиколки където майките с бебета няма да видят . та кърка и кръшка и решила да се вози до бг . а там е за стотинки и по всяко време . взима якето и куфара и у нас . Та лежи и гледа ТВ . Като дават ракетите по ТВ и си вика - тея мене щяха да ме труснат . и веднага по жълтата - на к...и косам , на една минутка време , за една секунда ... А се е снимала , като мис българия във водата .
  • 8 Да не

    6 5 Отговор
    беше се "измъквала" досадницата лигава.
  • 9 Факти.

    6 1 Отговор
    Снимки с шапка в най-важните храмове на Християнството.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Патурко

    3 3 Отговор
    Тая яловата чалгарка да беше останал там по-добре, но все щеше да се намери някой Абдал като коце наркомана да я върне и харчи народна пара като за всички останали гратисчии, които чак сега се сетиха след 20 години в Израел, че са Българи!
  • 12 завод

    4 1 Отговор
    Райничка е едно много красиво българско момиче!