Необходими продукти:
- Пилешки бутчета
- Сушени домати
- Чесън
- Пармезан
- Сол
- Черен пипер
- Мащерка
- Пилешки бульон
- Течна сметана
- Олио
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешките бутчета. Нарежете сушените домати на дребно, а чесъна - на ситно. Настържете пармезана.
Хубаво овкусете пилешките бутчета в сол и черен пипер. Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура.
Запържете пилешките бутчета първо с кожата надолу. Пържете около 5 мин - до златиста кожа, после обърнете и пържете още около 5 мин. Извадете и подредете в тава, в която после ще запечете. Сипете и запържете за около 2 минути нарязаните на дребно сушени домати, чесъна и мащерката.
Добавете пилешкия бульон, сметаната и настъргания пармезан. Разбъркайте хубаво. Оставете сметановия сос да заври. Отстранете и изсипете върху пилешките бутчета. Поставете тавата с пилето със сметана в предварително загрята фурна на 200 °C и запечете за около 25 минути, пише NOVA.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 важна тема
10:24 26.10.2023
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 хе хе
10:52 26.10.2023
5 кастроли
11:45 26.10.2023